Έχοντας ήδη δεχθεί διθυράμβους για τις εντυπωσιακές αποκρούσεις του εναντίον της Ουρουγουάης, παρά την ήττα με ο τερματοφύλακας της Αιγύπτου Μοχάμεντ Ελ-Σενάουι απέκτησε επιπλέον εκτίμηση μεταξύ των οπαδών της ομάδας του και των φιλάθλων, εν γένει, καθώς αρνήθηκε -για θρησκευτικούς λόγους- να παραλάβει το τρόπαιο που απονέμεται στον «Man of the match» και είναι ένα μπουκάλι μπίρας, εκ των χορηγών της διοργάνωσης.

Το βραβείο χορηγείται από την εταιρεία που παράγει το αλκοολούχο ποτό, τον αμερικανικό κολοσσό Budweiser, αλλά λόγω της θρησκευτικής πίστης του ο παίκτης αποφάσισε να το αρνηθεί. Το συμβάν μνημονεύτηκε από διάφορα αιγυπτιακά μέσα, μεταξύ των οποίων της ιστοσελίδας «Egyptian Street». Καθώς το Ισλάμ απαγορεύει το αλκοόλ, η FIFA ήταν έτοιμη για να αφαιρέσει το λογότυπο του παραγωγού και το τρόπαιο «Bud» από το βίντεο που είχε συνοδέψει την ανάδειξη του Ελ-Σενάουι σε MVP, την περασμένη Παρασκευή.

Η «περικοπή» προβλέπεται όταν ένας παίκτης μιας ισλαμικής χώρας κερδίσει τον τίτλο του πολυτιμότερου στο παιχνίδι. Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την Αίγυπτο, η Σαουδική Αραβία, το Ιράν, το Μαρόκο και η Τυνησία είναι επίσης παρούσες στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.