Το γκολ του Ράιαν Μπάμπελ στο 86ο λεπτό του αγώνα Πόρτο – Μπεσίκτας δεν έδωσε απλώς διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της τουρκικής ομάδας στο Ντραγκάο, αλλά ανέδειξε και ένα νέο ρεκόρ παραγωγικότητας σε πρεμιέρα της φάσης των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το διήμερο των αγώνων σημειώθηκαν συνολικά 54 γκολ, καταρρίπτοντας το ρεκόρ των 53 τερμάτων στην πρώτη αγωνιστική της περιόδου 2013-2014.
Τι άλλο θα θυμόμαστε όμως από αυτή την πρεμιέρα, εκτός του αριθμού-ρεκόρ των γκολ: Την επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στην αγωνιστική δράση με δύο γκολ, ενώ εκτίει ποινή πέντε αγωνιστικών στο ισπανικό πρωτάθλημα, στο 3-0 της Μαδρίτης επί του ΑΠΟΕΛ. Επίσης, την επιβλητική νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Γιουβέντους (3-0) με πρωταγωνιστή (επίσης δύο γκολ) τον Λιονέλ Μέσι.
Την καταιγιστική παρουσία των αγγλικών ομάδων (με εξαίρεση τη Λίβερπουλ, 2-2 με Σεβίλλη) που πέτυχαν εντυπωσιακά σκορ. Η Τσέλσι 6-0 την Καραμπάγκ, η Μάντσεστερ Σίτι 4-0 τη Φέγενορντ στο Ρότερνταμ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0 τη Βασιλεία και η Τότεναμ 3-1 την Ντόρτμουντ.
Παράλληλα, η Παρί Σεν Ζερμέν συντρίβοντας 5-0 στη Γλασκώβη τη Σέλτικ έστειλε στους υπόλοιπους το μήνυμα ότι πλέον δεν αστειεύεται! Καβάνι, Νεϊμάρ και Εμπαπέ έκαναν καλή δουλειά από το πρώτο ματς. Υπήρξαν όμως και οι χαμένοι. Σοκ για τις ιταλικές ομάδες, καθώς εκτός από τη Γιουβέντους ηττήθηκε και η Νάπολι (2-1 από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ). Επίσης, η Ρόμα πρέπει να είναι ευχαριστημένη από το 0-0 στο Ολίμπικο με την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία είχε 16 τελικές, από τις οποίες οι 9 στην εστία! Χαμένοι και οι Πορτογάλοι, που είδαν Μπενφίκα και Πόρτο να αρχίζουν με ήττα στο γήπεδό τους, από Σπάρτακ Μόσχας και Μπεσίκτας αντίστοιχα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ