Είναι αλήθεια ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θυμίζει στη φετινή σεζόν το «πολυβόλο» της τελευταίας εξαετίας. Από το 2010 μέχρι και το 2016 ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης σημείωνε πάνω από 50 γκολ ανά περίοδο καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Στην τρέχουσα σεζόν πολλοί είπαν ότι «σίγησε» αλλά οι αριθμοί δείχνουν ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε την παρουσία του με την εθνική Πορτογαλίας, ο CR7 πλησιάζει ξανά τα 50 τέρματα και κυνηγάει τον γνώριμο στόχο τού «ένα γκολ ανά παιχνίδι».

Μέχρι τώρα έχει σκοράρει 41 φορές σε 43 αγώνες και η στατιστική του αναλύεται ως εξής:

Συμ. Γκολ

PRIMERA DIVISION : 24 19

CHAMPIONS LEAGUE : 10 7

ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ : 2 1

ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ: 5 10

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ: 2 4

ΣΥΝΟΛΟ : 43 41

Θα φτάσει άραγε ο Πορτογάλος τα 50 γκολ και στην… κακή του σεζόν; Υπολείπονται οι δύο ημιτελικοί για το Champions League (ίσως και ο τελικός), επτά αγωνιστικές στην Primera και τουλάχιστον τέσσερα ματς της εθνικής Πορτογαλίας η οποία τον Ιούνιο μετέχει στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

Εχει μπροστά του λοιπόν αρκετούς αγώνες για να φτάσει τα 50 γκολ, ίσως και τα 700 στην καριέρα του αφού προς το παρόν έχει 689! Αριθμοί οι οποίοι μέχρι πριν από λίγα χρόνια θα έμοιαζαν αδιανόητοι.

Ο έτερος σούπερ σταρ του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου, Λιονέλ Μέσι, έχει περίπου 60 γκολ λιγότερα στην καριέρα του, όμως είναι δύο χρόνια νεότερος και πετυχαίνει κατά μέσο όρο 50 ανά σεζόν. Συνεπώς η κορυφή έχει χώρο για… δύο!