Χάρη σε γκολ του Καρέλη στο 88′, ο Παναθηναϊκός πήρε ισοπαλία 1-1 από την Ξάνθη στα Πηγάδια και προβάδισμα εν όψει του επαναληπτικού της Λεωφόρου, την επόμενη εβδομάδα.

Εύκολο απόγευμα είχε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Τύρναβο, αφού οι «ερυθρόλευκοι» με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα τους κέρδισαν εύκολα με 3-0 και είναι με το ένα πόδι στην επόμενη φάση.

Με το ένα πόδι στη επόμενη φάση βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος πανηγύρισε το «διπλό» στα Χανιά, νικώντας με 1-2.

Ισοπαλία 1-1 στην Κέρκυρα απέσπασε η ΑΕΚ και πλέον μπορεί να ονειρεύεται την πρόκριση στη ρεβάνς της Αθήνας. Με το ίδιο σκορ έληξε και ο αγώνας Ηρακλής – Αστέρας Τρίπολης.

Στη Ριζούπολη, Απόλλων Σμύρνης και Λεβαδειακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς.

Αναβλήθηκε λόγω δυνατής βροχής το ματς Πανθρακικός – ΟΦΗ. Ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης, συνοδευόμενος από τους βοηθούς του και τον 4ο διαιτητή, εξέτασαν τον αγωνιστικό χώρο και διαπίστωσαν ότι ο αγωνιστικός χώρος είναι ακατάλληλος για ποδοσφαιρικό αγώνα και ως εκ τούτου θα πρέπει να αναβληθεί.

Πλέον αναμένεται από την ΕΠΟ η απόφαση για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής της αναμέτρησης, της πρώτης ανάμεσα στις δύο ομάδες για τη φάση των «16» του θεσμού. Βάσει κανονισμού, το ματς πρέπει να διεξαχθεί αύριο, Πέμπτη, την ίδια ώρα, υπάρχει όμως το ζήτημα ότι οι δύο αντίπαλοι παίζουν το Σάββατο για το πρωτάθλημα.

Ξάνθη – ΠΑΟ 1 -1

Προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας απέκτησε ο Παναθηναϊκός, αποσπώντας ισοπαλία 1-1 από την Ξάνθη στα Πηγάδια, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16».

Ο Λουσέρο άνοιξε το σκορ στο 43′ για τους «ακρίτες», με σουτ μετά από σέντρα του Μπέρτου, αλλά οι «πράσινοι» ισοφάρισαν στο 88′, με τον Καρέλη να εκμεταλλεύεται τη σέντρα του Μπεργκ και με πλασέ να «νικά» τον Κυριακίδη.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και, πέραν του γκολ, είχαν ακόμη δύο καλές φάσεις με τον Κλέιτον και τον Σολτάνι, όμως ο Κοτσόλης αντέδρασε σωστά.

Στο β΄ μέρος οι «πράσινοι» βελτιώθηκαν και, αφού απείλησαν στο 80΄ με σουτ του Πέτριτς, το οποίο απέκρουσε με υπερένταση ο Κυριακίδης, έφτασαν στην ισοφάριση.

Θα μπορούσαν στο φινάλε να πάρουν και τη νίκη, όμως ο Κυριακίδης «νίκησε» σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ τον Μπεργκ.

Η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη Πέμπτη (29/1, 19:00), στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

Κίτρινες: Λισγάρας, Σολτάνι – Ατζαγκούν, Ταυλαρίδης, Πέτριτς, Νάνο

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Καρυπίδης (22΄ Λισγάρας), Γούτας, Γουάλας, Ομπόντο, Παπαστεριανός (90΄ Βάλτερ), Κλέιτον, Καπετάνος (65΄ Βασιλακάκης), Σολτάνι, Λουσέρο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Τριανταφυλλόπουλος (60΄ Πέτριτς), Νάνο, Μέντες (60΄ Λαγός), Δώνης, Ζέκα, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (75΄ Μπεργκ), Καρέλης

Χανιά – ΠΑΣ 1 – 2

Σημαντικό βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι Ηπειρώτες επικράτησαν 2-1 των Χανίων, στην πρώτη αναμέτρηση για τη φάση των «16» που διεξήχθη στα Περιβόλια, και απέκτησαν σαφές προβάδισμα για το «εισιτήριο» που οδηγεί στην οκτάδα της διοργάνωσης.

Τα τέρματα των νικητών, οι οποίοι και τη σεζόν 2012-13 είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης (σ.σ. είχαν αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό), σημείωσαν οι Κρητικός (37΄) και Ακόστα (68΄). Για τους Κρήτες μείωσε ο Σουκιάς στο 89΄.

Εκτός των δύο τερμάτων, οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι στο 32ο λεπτό από την κεφαλιά του Σαπαλίδη. Ο αγώνας ρεβάνς ανάμεσα στις δύο ομάδες θα διεξαχθεί στις 28 Ιανουαρίου στους «Ζωσιμάδες».

Διαιτητής: Κάμπαξης (Ευβοίας)

ΧΑΝΙΑ (Στεφανίδης): Σικαλιάς, Ανδρέου, Γκότοβος (46΄ Κοντέων), Γανωτής, Γκούμας, Οικονομόπουλος (34΄ λ. τρ. Πάγκαλος), Καραγιάννης (58΄ Σούκιας), Εσόνο, Σιλιγαρδάκης, Μαρτσάκης, Ευαγγέλου

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Σωτηρίου, Στρούνα, Μιχαήλ, Ναδάλες, Σκόνδρας, Αυγενικού, Ακόστα (73΄ Μανιάς), Γιάκος, Σαπαλίδης (80΄ Ντάσιος), Κρητικός (66΄ Τσουκαλάς), Ηλιάδης