Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεπέρασε ένα πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο και προκρίθηκε στους «16» του Γουίμπλεντον, επικρατώντας στον 3ο γύρο του Γάλλου Ζιλ Σιμόν με 6-4, 6-2, 6-4. Ο Σέρβος τενίστας δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα στο παιχνίδι, όμως στα μέσα του τρίτου σετ, με το σκορ στο 3-2 υπέρ του, έκανε μία βουτιά για να προλάβει μια μπαλιά και έπεσε άτσαλα με τον ώμο στο χορτάρι.

Το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης έδειχνε να υποφέρει και κατευθύνθηκε στην καρέκλα του, όμως μετά τις περιποιήσεις που δέχθηκε επέστρεψε στο κορτ και «τελείωσε» τον αγώνα.

Ο Τζόκοβιτς θα έχει πλέον την ευκαιρία να ξεκουραστεί το Σαββατοκύριακο, πριν αντιμετωπίσει τη Δευτέρα ακόμη έναν Γάλλο, τον Τζο-Βιλφρίντ Τσονγκά, με «έπαθλο» μία θέση στα προημιτελικά.

Στις γυναίκες

Εκτός συνέχειας του τουρνουά Γουίμπλεντον έμεινε η Κινέζα Λι Να, που ηττήθηκε με 7-6, 7-6 από την Τσέχα Μπάρμπορα Ζαχλάβοβα Στρίτσοβα, σε αναμέτρηση του 3ου γύρου. Το Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης είχε ξεκινήσει πολύ καλά τη φετινή χρονιά, κατακτώντας τον Ιανουάριο το Οπεν της Αυστραλίας, δεν έδωσε όμως την ανάλογη συνέχεια, καθώς αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο του Ρολάν Γκαρός και τώρα αποχαιρέτησε νωρίς και το φημισμένο τουρνουά του Λονδίνου.