Στην πρωτόγνωρη για εκείνη εμπειρία της συμμετοχής σε χαμηλότερη κατηγορία και μάλιστα σε εκείνη που αντιπροσωπεύει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, η ΑΕΚ έχει την τύχη να διαθέτει ποδοσφαιριστές που επί της ουσίας είναι επαγγελματίες και έχουν μακρά πορεία στον χώρο. Οι πολύπειροι Γεωργέας, Τσιρίλο, Ρόβας, Ντακόλ, Πόποβιτς, οι ποιοτικοί Κορδέρο, Μπρέσεβιτς, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Σταθάκης και οι ιδιαίτερα εξελίξιμοι Γροντής, Αργυρίου, Πεταυράκης, Ράμα, Τσουμάγκας και Τσεβάς συνθέτουν έναν κορμό ποδοσφαιριστών που αποδίδει ολοένα και καλύτερα και σίγουρα έχει την απαιτούμενη επάρκεια τουλάχιστον για το επόμενο πρωτάθλημα, αυτό της Β’ Εθνικής. Σαφώς με κάποιες απαραίτητες προσθήκες.
Ωστόσο στον ελληνικό Τύπο και σε διάστημα ενάμιση μήνα παρήλασαν περισσότερα από 50 ονόματα πιθανών κιτρινόμαυρων μεταγραφικών στόχων. Εμφανίστηκαν δε ως «κλεισμένοι» τουλάχιστον 10-15 εξ αυτών. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι κάτι δεν πάει καλά στην όλη υπόθεση, τα περισσότερα εξ όσων γράφονται έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα σημερινά δεδομένα.
Διότι στον κορμό των προαναφερθέντων παικτών που είναι αδύνατον να σπάσει την επόμενη σεζόν θα πρέπει να προστεθούν και τουλάχιστον ακόμη 3-4 παίκτες από εκείνους που προπονούνται με το δεύτερο γκρουπ και σίγουρα θα πάρουν ευκαιρίες μέσα στη σεζόν (περιπτώσεις Παληαρούτα, Καζβιρόπουλου κ.ά.). Υπάρχουν επίσης δύο τερματοφύλακες (Βούρας και Καραγκιολίδης) που θα παραμείνουν στην ομάδα ακόμη και αν αποκτηθεί κάποιος πρεσβύτερος, πιο έμπειρος και ικανός από εκείνους. Αμφότεροι είναι 25 ετών και έχουν σημαντικά περιθώρια εξέλιξης, βάσει και της θέσης που αγωνίζονται.
Ο κ. Νίκος Λυμπερόπουλος, ως τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ και διαβάζοντας κατ’ εξακολούθηση στον Τύπο για προσωπικές συζητήσεις με ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε άλλες ομάδες, έφτασε στο σημείο να θυμώσει. Και πήρε την κατάσταση επάνω του τονίζοντας ότι είναι άδικο για τους νυν ποδοσφαιριστές της ομάδας που τραβούν το πρωτόγνωρο κουπί της Γ’ Εθνικής να βρίσκονται μονίμως αντιμέτωποι με τη σκέψη ότι σε όλη αυτή την πορεία θα αναζητούνται μονίμως κάποιοι καλύτεροί τους.
Σε ένα πρωτάθλημα μάλιστα στο οποίο δεν είναι και τόσο φρόνιμο να εξαχθούν απόλυτα συμπεράσματα, καθώς η ΑΕΚ αγωνίζεται απέναντι σε ομάδες που είναι κατά πολύ υποδεέστερες. Δεν είναι και τόσο εύκολο για έναν ποδοσφαιριστή να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα απόδοσης όταν γνωρίζει ότι μπορεί να καταβάλει τον αντίπαλό του παίζοντας στο 30% ή στο 40% των πραγματικών δυνατοτήτων του.
Ασφαλώς και ο κ. Λυμπερόπουλος παρακολουθεί ποδοσφαιριστές, βεβαίως πρέπει να είναι έτοιμος για την επόμενη ημέρα ή τις ανάγκες που μπορεί να προκύψουν. Ωστόσο οι πραγματικά κοσμογονικές αλλαγές στο ρόστερ αναμένεται να προκύψουν όταν η ΑΕΚ επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία και όποτε συμβεί αυτό. Σίγουρα όχι όμως μεσούσης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, με την ομάδα να αποδεικνύει πλέον ότι δεν θα έχει πρόβλημα ανόδου στη Β’ και πολλούς από τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές της να έχουν σημαντική πείρα από την επόμενη κατηγορία και μάλιστα ως πρωταγωνιστές της!
Συμπερασματικά η ΑΕΚ δεν βιάζεται. Αν μπορεί να κλείσει τον ερχόμενο Ιανουάριο τον Μιχάλη Σηφάκη επειδή έχει ανάγκη από έναν πιο έμπειρο γκολκίπερ, σαφώς και θα το πράξει, διότι τέτοιες ευκαιρίες δεν χάνονται. Ανάλογη περίπτωση είναι και ο εξαιρετικός στόπερ του Πανιωνίου Τάσος Αυλωνίτης, με τον οποίο ο Λυμπερόπουλος έχει συζητήσει και εκπροσωπούσε παλαιότερα ως ατζέντης του. Προσθήκες θα γίνουν αλλά σταδιακά και με προσοχή. Ολα τα υπόλοιπα που γράφονται είναι μεταγραφικά «τέρατα».
Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 3 Δεκεμβρίου 2013

HeliosPlus