Η περυσινή ήταν μια εξαιρετική σεζόν για την Τότεναμ στην Αγγλία. Αν και έχασε την τελευταία αγωνιστική το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, να παίξει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και να εξελίξει το ταλέντο του Γκάρεθ Μπέιλ, τον οποίο «μοσχοπούλησε» στη Ρεάλ Μαδρίτης αντί 100 εκατ. ευρώ. Ως πρωτεργάτης όλων αυτών των επιτευγμάτων είχε αναγνωριστεί ο προπονητής της ομάδας κ. Αντρέ Βίλα Μπόας, αυτός που σήμερα βρίσκεται με το κεφάλι στην αγχόνη και προσπαθεί να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα αλλάξει το εις βάρος του κλίμα.
Τα ερωτήματα άρχισαν να προκαλούνται από τις καλοκαιρινές μεταγραφικές επιλογές προτού αυτές καν φορέσουν τη φανέλα της και αγωνιστούν. Η Τότεναμ δαπάνησε περισσότερα από τα μισά χρήματα (58 εκατ. ευρώ!) από την πώληση του Μπέιλ για να αποκτήσει τον ισπανό φορ Ρομπέρτο Σολδάδο και τον αργεντινό εξτρέμ Ερικ Λαμέλα. Υπέρογκα ποσά για παίκτες οι οποίοι ναι μεν διαθέτουν ποιότητα, ωστόσο υπερκοστολογήθηκαν και πωλήθηκαν αρκετά ακριβότερα από όσο αξίζουν (30 εκατ. ευρώ κόστισε ο Λαμέλα και 28 εκατ. ευρώ ο Σολδάδο).
Παρά την προσθήκη του ισπανού μπόμπερ και του αργεντινού βιρτουόζου της μπάλας, η Τότεναμ όχι απλώς δεν έλυσε το επιθετικό πρόβλημά της, τουναντίον παρέμεινε ευάλωτη και αμυντικά, καθώς ο επίσης νεοαποκτηθείς ρουμάνος στόπερ Βλαντ Κίρικες δεν έχει καταφέρει να εγκλιματιστεί στην ταχύτητα της Πρέμιερ Λιγκ. Εκτός φόρμας παρουσιάζεται και ένας ακόμη καινούργιος, ο φημισμένος δανός επιτελικός χαφ Κρίστιαν Ερικσεν, ο οποίος επίσης δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στους νέους ρυθμούς.
Μοιραία η Τότεναμ άρχισε να χάνει βαθμούς που δεν της ξέφευγαν πέρυσι, να προβληματίζει με το μονότονο παιχνίδι της και να προκαλεί τη θυμηδία των ίδιων των οπαδών της. Ωσπου ήρθε και η συντριβή (0-6) από τη Μάντσεστερ Σίτι και το γλυκό έδεσε! Σε ματς που υποτίθεται ότι οι Σπερς παρατάχθηκαν με σκοπό το διπλό ώστε να εδραιωθούν στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος υπέστησαν μια βαριά ήττα που κατέδειξε όλες τις αδυναμίες τους. Ηταν ένα ξεγύμνωμα της Τότεναμ το οποίο έφερε τον κ. Μπόας σε θέση απολογητική. Πλέον, αν θέλει να κρατήσει τη δουλειά του, θα πρέπει να δώσει εντός των γηπέδων νίκη σε ένα από τα δύσκολα ματς.
Την Κυριακή (1/12) η Τότεναμ υποδέχεται την αναζωογονημένη τις τελευταίες εβδομάδες Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ακολούθως, σε διάστημα μιας εβδομάδας, θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Φούλαμ και τη Σάντερλαντ, ομάδες που παραδοσιακά τη δυσκολεύουν και της κόβουν βαθμούς. Στα ματς αυτά ο κ. Μπόας ψάχνει το λιγότερο επτά βαθμούς, ήτοι δύο νίκες και μία ισοπαλία. Και δύο νίκες θα είναι καλές, αρκεί η μία από αυτές να επιτευχθεί την Κυριακή απέναντι στη Γιουνάιτεντ. Διότι σε περίπτωση ήττας σε αυτό το ματς, ειδικά δε με σκορ βαρύ και ασήκωτο, ο Πορτογάλος θα κληθεί να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο επιστροφής στην πατρίδα του και ενώ ήδη συζητούνται ως πιθανοί αντικαταστάτες του ο Ισπανός κ. Λουίς Ενρίκε και ο Δανός κ. Μίκαελ Λάουντρουπ.
Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 29 Νοεμβρίου 2013

HeliosPlus