Μόλις λίγες ημέρες διήρκησε η αναζήτηση του διαδόχου του καταλανού προπονητή της Μπαρτσελόνα Τίτο Βιλανόβα, ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση για λόγους υγείας. Ο εκλεκτός της διοίκησης των Μπλαουγκράνα είναι ο 50χρονος αργεντινός τεχνικός Χεράρδο «Τάτα» Μαρτίνο, ο οποίος την περασμένη σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα Αργεντινής με τους Νιούελς Ολντ Μπόις.

Ο Μαρτίνο, που ως ποδοσφαιριστής διέγραψε σπουδαία καριέρα με τη φανέλα των Νιουελς, ενώ αγωνίστηκε και στις Τενερίφη, Λανούς, Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ) και Ο’ Χίγκινς. Ως προπονητής, πέραν των Νιούελς που εντυπωσίασαν την περίοδο 2012-2013, διέπρεψε για μια πενταετία στον πάγκο της Εθνικής Παραγουάης, ενώ έχει κοουτσάρει και τις Λιμπερδάδ, Σέρο Πορτένιο και Κολόν.

Ο Τάτα Μαρτίνο συμφώνησε με τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα και θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, που αναφέρουν ότι έχει και την… ευλογία του συμπατριώτη του σούπερ σταρ της Μπάρτσα Λιονέλ Μέσι. Μάλιστα, όπως λέγεται, ο Μαρτίνο ήταν ο αγαπημένος ποδοσφαιριστής του πατέρα του Μέσι!