Ο έρως (για τον αθλητισμό) χρόνια δεν κοιτά. Και η Αγη Κασούμη αν και βαδίζει στο 47ο έτος της ηλικίας της συνεχίζεται να διακρίνεται στο αγαπημένο άθλημα την σκοποβολή. Σήμερα η μοναδική ελληνίδα αθλήτρια που έχει καταγράψει έξι ολυμπιακές συμμετοχές πρόσθεσε ακόμη μία διάκριση στο παλμαρέ της, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο πιστόλι 25μ., στους Μεσογειακούς Αγώνες. Η Κασούμη αν και ήταν έκτη στον προκριματικό του αγωνίσματος, στον ημιτελικό όμως βελτιώθηκε κατακόρυφα και κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Εκεί δεν τα κατάφερε απέναντι στη Σέρβα Ζοράνα Αρούνοβιτς η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ενώ η Κασούμη το ασημένιο. Τρίτη κατετάγη μια άλλη μυθική μορφή της σκοποβολής η 48χρονη Σέρβα Γιάσνα Σέκαριτς η οποία έχει κατακτήσει πέντε ολυμπιακά μετάλλια.
Στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχε και η Αννα Κορακάκη, η οποία προκρίθηκε στον ημιτελικό και κατετάγη έβδομη. Παράλληλα, σήμερα διεξήχθη το πρώτο σκέλος του προκριματικού στο σκητ ανδρών, με τον Ευθύμη Μίττα να βρίσκεται στην έβδομη θέση και τον Νίκο Μαυρομμάτη στη 12η. Προηγείται ο Ισπανός Χουάν Χοσέ Αρανμπούρου, με δεύτερο τον Κύπριο Γιώργο Αχιλλέως.
Την ελληνική συγκομιδή μεταλλίων ανέβασε ο παλαιστής Γεώργιος Σαβουλίδης ο οποίος κατέκτησε την τρίτη θέση στα 74κ. της ελευθέρας. Ο έλληνας αθλητής σημείωσε συνολικά δύο νίκες σε τρεις αγώνες και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, επικρατώντας στον τελικό των ρεπεσάζ του Σύρου Μαζέν Κντμάνε. Νωρίτερα, ο Σαβουλίδης είχε νικήσει στον προημιτελικό τον Μαροκινό Μουσταφά Σελούμ, αλλά στον ημιτελικό ηττήθηκε από τον Τούρκο Σονέρ Ντεμιρτάς.
Εν τω μεταξύ αύριο ολοκληρώνεται η ιστιοπλοΐα και στις τέσσερις κατηγορίες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Από ελληνικής πλευράς χρυσό μετάλλιο διεκδικούν οι Παναγιώτης Μάντης-Παύλος Καγιαλής που προηγούνται στα 470 με 25 βαθμούς ποινής, ακολουθούμενοι από τους Κροάτες Φαντέλα-Μάρενιτς (27 β.π.) και τους Ιταλούς Φαλτσετέλι-Κλεμέντι (30 β.π). Στην ίδια κατηγορία, οι Γιάννης Ορφανός-Βασίλης Παπούτσογλου είναι πέμπτοι με 35 βαθμούς.
Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών, μετά από δέκα ιστιοδρομίες, οι Βιργινία Κραβαριώτη-Σοφία Παπαδοπούλου είναι στην τέταρτη θέση με 33 βαθμούς, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Ιταλίδες Κοματάρ-Καράρο με 24 β.. Οι Δέσποινα Στεφανουδάκη-Ραφαηλίνα Κλωναρίδου βρίσκονται στην έβδομη θέση με 46 βαθμούς ποινής.
Στα laser ανδρών ο Αντώνης Μπουγιούρης είναι έκτος με 61 βαθμούς ποινής και ο Νίκος Χρυσός δέκατος με 88, ενώ στις γυναίκες η Αντωνία Ψωμά και η Μαρία Βλάχου βρίσκονται αντίστοιχα στην όγδοη και την ένατη θέση με 60 και 67 β.π.