Μολονότι βρίσκεται στον αέρα η αδειοδότηση του Παναθηναϊκού από την ΕΠΟ, στο Τριφύλλι συνεχίζουν απρόσκοπτα τον μεταγραφικό σχεδιασμό για το χτίσιμο της ομάδας της επόμενης σεζόν. Ηδη η τριανδρία του προπονητή Γιάννη Αναστασίου, του τεχνικού διευθυντή Νίκου Νταμπίζα και του υπεύθυνου ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρη Σαραβάκου έχει καταλήξει στους βασικούς τρεις μεταγραφικούς στόχους με τους οποίους οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό επίπεδο.

Πρόκειται για την «τριπλέτα» των Μάρκους Μπέργκ, Εμίρ Μπαϊράμι και Ερικ Φάλκενμπεργκ, στους οποίους ο κ. Αναστασίου θέλει να στηρίξει τη νέα επιθετική γραμμή του Τριφυλλιού μαζί με τον νεαρό διεθνή άσο της ομάδας Χάρη Μαυρία. Επί του παρόντος καμία από τις τρεις περιπτώσεις δεν έχει κλείσει οριστικά, ωστόσο από την ΠΑΕ εκφράζουν την αισιοδοξία τους για θετική έκβαση και στις τρεις εξ αυτών.

Δυσκολότερη περίπτωση είναι αυτή του 27χρονου σουηδού σέντερ φορ Μπεργκ, ο οποίος προέρχεται από την… ακριβή Μπουντεσλίγκα, όπου αγωνιζόταν με το Αμβούργο. Παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιο του Μπεργκ στη γερμανική ομάδα ξεπερνάει τις 900.000 ευρώ, οι Πράσινοι φέρονται να τον έχουν πείσει να αποδεχτεί την πρόταση των 400.000 ευρώ, συν ορισμένα μπόνους, προσφέροντάς του ουσιαστικά θέση βασικού, κάτι που δεν είχε την τελευταία διετία.

Ο Μπεργκ κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί με τις φανέλες των Γκέτεμποργκ, Γκρόνιγκεν, Αϊντχόφεν, ενώ έχει παίξει 23 φορές (6 γκολ) με την εθνική Σουηδίας.

Ο 25χρονος κοσοβάρος (γεννημένος στην Πρίστινα), με σουηδικό διαβατήριο, Μπουρίμ Εμίρ Μπαϊράμι αποτελεί έναν από τους διακαείς πόθους του κόουτς Αναστασίου. Η ικανότητά του να αγωνίζεται τόσο στον κεντρικό άξονα όσο και στις πτέρυγες αλλά και το στυλ παιχνιδιού του τον καθιστά απαραίτητο στα πλάνα του τεχνικού των Πρασίνων, ο οποίος τον έχει παρακολουθήσει να αγωνίζεται με τη φανέλα της Τβέντε στην οποία ανήκει. Ο Μπαϊράμι, που την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στη γαλλική Μονακό, φαίνεται ότι δεν υπολογίζεται και πάλι από τον ολλανδικό σύλλογο που ψάχνει να τον παραχωρήσει εκ νέου. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ήδη συμφωνία του Παναθηναϊκού με τους διοικούντες του συλλόγου, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με τον ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί 18 φορές (2 γκολ) με την εθνική Σουηδίας.

Το όνομα του ολλανδού μεσοεπιθετικού Ερικ Φάλκενμπουργκ είναι το τελευταίο που προστέθηκε στη μεταγραφική λίστα του Τριφυλλιού. Ο 25χρονος άσος που ανήκει στην ολλανδική Αλκμάαρ και την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός με τη φανέλα της Ναϊμέγκεν φέρεται να έχει συμφωνήσει με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού και απομένει να διευθετηθούν κάποιες εκκρεμότητες για να οριστικοποιηθεί η μεταγραφή.

Παράλληλα, οι Πράσινοι βρίσκονται σε αναζήτηση δύο κεντρικών αμυντικών (εξετάζονται οι περιπτώσεις των Ελληνων Σωκράτη Φυτανίδη και Βαγγέλη Μόρα), ενός αριστερού μπακ, ενός αμυντικού μέσου, ενός ακόμη χαφ κι ενός επιθετικού, ενώ πάντοτε βρίσκεται στο προσκήνιο το όνομα του αρχηγού της εθνικής ομάδας Γιώργου Καραγκούνη, τον οποίο ο κ. Αναστασίου θέλει να χρίσει ηγέτη στο Τριφύλλι της επόμενης σεζόν.

Ναπολιτάνος ο Καπίνο

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στη Νάπολι θα συνεχίσει την καριέρα του ο 19χρονος γκολκίπερ του Παναθηναϊκού Στέφανος Καπίνο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει επέλθει οριστική συμφωνία μεταξύ όλων των πλευρών, με το Τριφύλλι να λαμβάνει 400.000 ευρώ για τον ετήσιο δανεισμό του και 2 εκατ. ευρώ σε περίπτωση που η ομάδα του ιταλικού νότου αποφασίσει να τον αγοράσει. Επίσης στον παίκτη προσφέρεται συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές περί τις 350.000 ευρώ.

Η Νάπολι που θα αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν, αναζητεί τον διάδοχο των βετεράνων Ντε Σάνκτις και Κολόμπο, οι οποίοι οδεύουν προς το τέλος της καριέρας τους όντας 36 και 38 ετών αντιστοίχως, κάτι που φαίνεται ότι βρίσκει στο ταλέντο του ανερχόμενου έλληνα γκολκίπερ που αποτελεί βασικό μέλος της επιτυχημένης εθνικής Νέων και Ελπίδων που θα συμμετάσχει και στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20 της Τουρκίας.