Και ενώ τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα είναι σε εξέλιξη ο χάρτης του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Για την Ελλάδα σίγουρα οι προϋποθέσεις είναι δύσκολες καθώς ο σίγουρος Ολυμπιακός θα είναι στο γ’ γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση τις 29ης Αυγούστου, όσο για την ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στα πλέι οφ θα έχει πολύ δύσκολο έργο.

Οι οκτώ ομάδες με τον υψηλότερο συντελεστή είναι οι Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι, Μαν. Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ (εφόσον περάσει από τα πλέι οφ), Πόρτο και Μπενφίκα. Εφόσον η Ντόρτμουντ κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ θα τεθεί επικεφαλής στο πρώτο γκρουπ και η Μπενφίκα (αν η Άρσεναλ δεν αποκλειστεί) θα «υποβιβαστεί» στο δεύτερο γκρουπ.

Στο δεύτερο γκρουπ είναι οι Ατλέτικο Μαδρίτης, Λιόν (θα παίξει στα πλέι οφ αν δεν… αυτοκτονήσει την τελευταία αγωνιστική υποδεχόμενη τη Ρεν), Σαχτάρ, Μίλαν (θα παίξει στα πλέι οφ), Σάλκε (θα παίξει στα πλέι οφ), Μαρσέιγ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Παρί Σεν Ζερμέν.

Στο τρίτο γκρουπ βρίσκονται Γιουβέντους, Ζενίτ (θα παίξει στα πλέι οφ), Μαν. Σίτι, Άγιαξ, Ντόρτμουντ (εφόσον δεν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ), Βασιλεία (θα παίξει στα πλέι οφ), Ολυμπιακός και Γαλατάσαραϊ.

Τέλος, στο τέταρτο γκρουπ είναι οι Λεβερκούζεν, Κοπεγχάγη, Νάπολι, Άντερλεχτ, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (θα παίξει τρεις προκριματικούς), Σέλτικ (θα παίξει τρεις προκριματικούς), Στεάουα Βουκουρεστίου (θα παίξει τρεις προκριματικούς) και ΑΠΟΕΛ (θα παίξει δύο προκριματικούς).

Στα προκριματικά

Όσο για την ομάδα που θα περάσει μέσω των ελληνικών πλέι οφ θα κληθεί να περάσει δύο προκριματικούς γύρους για να μπει στους ομίλους (30-31/7 και 6-7/8 για τον τρίτο προκριματικό και 20-21/8 και 27-28/8 για τα πλέι οφ).

Μοναδική περίπτωση να υπάρχει ελληνική ομάδα στους ισχυρούς στον τρίτο προκριματικό γύρο είναι να τερματίσει πρώτος ο ΠΑΟΚ και να «κλέψει» η Σεντ Ετιέν από τη Λιόν την τρίτη θέση στη Ligue 1.

Στην κλήρωση της 19ης Ιουλίου για τον τρίτο προκριματικό η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει μία εκ των Λιόν (αν τελικά τερματίσει τρίτη στη Γαλλία), Ζενίτ, Αϊντχόφεν, Μέταλιστ και Φενέρμπαχτσε. Οι ομάδες που θα προκριθούν από αυτό το γύρο θα παίξουν στον επόμενο με μία εκ των Άρσεναλ, Σάλκε, Μίλαν, Πάσος Φερέιρα και την τέταρτη ομάδα από το ισπανικό πρωτάθλημα (Ρεάλ Σοσιεδάδ ή Βαλένθια).

Υπενθυμίζεται πως αν μία ομάδα αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ μεταφέρεται στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ αν αποκλειστεί στα πλέι οφ του Champions League παίζει κατευθείαν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.