Κορυφαία στιγμή στην ιστορία του Αστέρα χαρακτήρισε ο κ. Σάκης Τσιώλης την συμμετοχή της ομάδας της Τρίπολης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό το Σάββατο 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ (20.30). Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ο Αστέρας με αυτό το παιχνίδι έρχεται δυναμικά στο προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου και με διάθεση να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό τα επόμενα χρόνια.
Ο προπονητής του Αστέρα με τις εμπειρίες που κουβαλάει από τη συμμετοχή του σε τρεις τελικούς με την φανέλα της Λάρισας και την κατάκτηση ενός τροπαίου, συμβούλευσε τους παίκτες του να απολαύσουν το ταξίδι και τη στιγμή χωρίς άγχος. «Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από το όνειρο της κατάκτησης του Κυπέλλου. Ο αντίπαλός μας είναι περισσότερο έμπειρος, εμείς ζούμε το όνειρο και για να κατακτήσουμε το τρόπαιο πρέπει να μην επηρεαστούμε από τις εκδηλώσεις που θα προηγηθούν της έναρξης του αγώνα και να είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, επί δεκαοχτώ μήνες κάνουμε την υπέρβαση και είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια. Ο τελικός του Κυπέλλου είναι γιορτή και οι παίκτες πρέπει να απολαύσουν το παιχνίδι. Η αγωνία είναι δικαιολογημένη, αλλά σημαντικότερο όλων είναι να έχεις πειθαρχημένη συμπεριφορά. Δεν θέλουμε όμως να μείνουμε στην ιστορική στιγμή και στο γήπεδο να είμαστε κομπάρσοι. Θα παίξουμε για να κατακτήσουμε το Κύπελλο» υπογράμμισε.
Ο κ. Τσιώλης αναφορικά με τα σχέδιά του για το παιχνίδι το μόνο που αποκάλυψε ήταν ότι κάτω από τα δοκάρια θα επιστρέψει ο έμπειρος Φούλοπ. «Σε αυτά τα παιχνίδι σημαντικό ρόλο παίζει η τακτική και όχι το αρχικό σχήμα. Την εμπειρία του Ολυμπιακού θα την αντικαταστήσουμε με την επιθυμία να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Μέσα από ενδεχόμενη επιτυχία στον τελικό, θα περάσουμε δύο γύρους στο Γιουρόπα Λιγκ καθώς θα παίξουμε κατευθείαν στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Ο Αστέρας μέσω του τελικού επί της ουσίας διεκδικεί και το καλύτερο εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Είναι μεγάλο κίνητρο. Επιπλέον σε περίπτωση επιτυχίας θα κάνουμε μια πόλη ευτυχισμένη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, όπως συνέβη και στον ημιτελικό αγώνα με τον ΠΑΟΚ όπου παντού κυκλοφορούσαν χαρούμενα πρόσωπα» τόνισε.
Και επειδή σε έναν τελικό υπάρχουν δύο αποτελέσματα, ο κ. Τσιώλης τόνισε ότι έχει προετοιμάσει την ομάδα του για κάθε ενδεχόμενο καθώς ακολουθούν τα πλέι οφ του πρωταθλήματος με έπαθλο το δεύτερο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. «Ο Αγγλος προπονητής Μπόμπι Ρόμπσον έλεγε ότι κάθε κόουτς πρέπει να έχει ως δεύτερη σκέψη του τον εφιάλτη. Επειδή τα πάντα μπορούν να συμβούν έχουμε έτοιμα σχέδια για όλα τα ενδεχόμενα. Ο Αστέρας δικαιούται την τιμή να είναι στον τελικό και η κατάκτηση του τροπαίου δίνει οντότητα στη δουλειά όλων μας» υπογράμμισε.