Όπως είχε αποκαλύψει το Βήμα (μέσω του κειμένου που δημοσιεύθηκε στις 19/4/13 στο HeliosPlus) ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης είναι ιδιαίτερα ζεστός στο ενδεχόμενο να αναλάβει τις τύχες της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ στην περίπτωση που αυτή απαλλαγεί από τα χρέη που τη βαραίνουν (τα διαπιστωμένα αντιστοιχούν σε 34 εκατ. ευρώ!). Και τούτο μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω πτώχευσης της κιτρινόμαυρης εταιρείας και επανεκκίνησης της από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ωστόσο δεν θα είναι ίδιος ο «Τίγρης» ο άνθρωπος που θα ενεργήσει γι αυτό. Την απόφαση για το που θα αγωνίζεται η ΑΕΚ την επόμενη σεζόν και αν τελικά θα προτιμηθεί η σύσταση διοίκησης Πρωτοδικείου με σκοπό να τη διατηρήσει στο πρωτάθλημα της Football League αποφεύγοντας το σενάριο πτώχευσης, θα την πάρουν οι νυν μέτοχοι της ΠΑΕ στις 14 του ερχόμενου Μαΐου. Ως τότε υπάρχει σημαντικός χρόνο για ζυμώσεις, νέες συμμαχίες και διεργασίες ώστε να αποφασιστεί ποιο θα είναι το μέλλον της ποδοσφαιρικής Ενωσης.

Ο κ. Δ. Μελισσανίδης άλλωστε, εφόσον εν τέλει η εταιρεία πτωχεύσει και καθαρίσει από το μεγαλύτερο μέρος των χρεών της, θα πρέπει να βρει και τον τρόπο που θα αποφύγει το ασυμβίβαστο που θα προκαλέσει η διαφαινόμενη εμπλοκή του υιού του κ. Γιώργου Μελισσανίδη στον ΟΠΑΠ. Από το περιβάλλον του «Τίγρη» προκύπτει πάντως ότι υπάρχουν τα νομικά παράθυρα που θα καταστήσουν εφικτή τη δική του ενασχόληση με την ΑΕΚ, άλλωστε δεν θα την επιχειρήσει από μόνος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», σύμμαχός του σε αυτή την προσπάθεια θα είναι ο άλλοτε άσπονδος φίλος του κ. Ντέμης Νικολαΐδης, ενώ ενεργό ρόλο στην επανεκκίνηση της ΑΕΚ από τη Γ’ Εθνική (ή και από τη Β’ με εξαγορά Α.Φ.Μ. άλλης ομάδας) θα έχει και ο πρώην μεγαλομέτοχος της εταιρείας κ. Πέτρος Παππάς ο οποίος έχει υποσχεθεί στον κ. Μελισσανίδη ότι θα γίνει συμπαίκτης του σε μία τέτοια επόμενη ημέρα για την Ενωση.