Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ως άνθρωπος που προέρχεται από τον αθλητισμό, έχοντας μάλιστα φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος βόλεϊ και κάνει πρωταθλητισμό στον στίβο, αποφάσισε όχι μόνο να γίνει αποδέκτης της… ασίστ που αποστέλλει συστηματικά στην κοινωνία της Κρήτης η ομάδα μπάσκετ του Ρεθύμνου, αλλά να δεξιωθεί σήμερα (Τρίτη 2/4) διοίκηση, τεχνική ηγεσία και παίκτες στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου προέβη στην εξής παραδοχή – εξομολόγηση:
«Σας ζηλεύω για το κοινωνικό έργο σας!», αναφώνησε ο πρώτος πολίτης της χώρας προκαλώντας συγκίνηση στους παριστάμενους, οι οποίοι όταν ξεκινούσαν την αγωνιστική προσπάθεια στην Α1 μπάσκετ πριν από μερικά χρόνια και εν συνεχεία το πλούσιο κοινωνικό έργο με τα προγράμματα «σουτ από την περιφέρεια» και «Ρέθυμνο Ασίστ» δεν θα περίμεναν φυσικά να περάσουν μια μέρα το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και να συνομιλήσουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Για να του ανταποδώσουμε την ανεπανάληπτη τιμή που μας έκανε, του χαρίσαμε μια χαλκογραφία που απεικονίζει την πρόσοψη της Μονής Αρκαδίου, που αποτελεί σύμβολο εθελοθυσίας και αυτοθυσίας. Τον ευχαριστούμε θερμά που μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε το κοινωνικό έργο μας», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ρέθυμνο κ. Νίκος Σαραντινός, ο οποίος εκτός από το κάδρο δώρισε στον κ. Παπούλια μια φανέλα με τις υπογραφές των παικτών, που έγραφε το όνομά του και τον αριθμό «1», το βιβλίο «Ταξιδεύοντας στο Ρέθυμνο», ενώ εκ μέρους του Δημάρχου Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη ένα λεύκωμα με φωτογραφίες του βενετσιάνικου κάστρου της πόλης.
Αν, πάντως, ένας παίκτης του Ρεθύμνου είχε σήμερα την τιμητική του, αυτός ήταν ο 36χρονος Νέστορας Κόμματος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συζητήσει για περισσότερο από τον καθένα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μιλώντας στο «Βήμα», ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ κ. Κωστής Ζομπανάκης, που έκανε τις απαραίτητες συστάσεις, έδωσε την εξήγησή του τονίζοντας: «Ο Νέστορας αποτελεί μεγάλο κομμάτι της μπασκετικής ιστορίας μας. Στο πρόσωπό του έχουμε γνωρίσει έναν καταπληκτικό άνθρωπο και ήθελα να του δώσω την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί το αξίζει. Είναι ένας παίκτης, που έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα με την Μακάμπι τελ Αβίβ και κατά τη γνώμη μου, δεν έχει πάρει τη θέση που του αξίζει στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ».
Οσο για τη σημασία της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σχέση με το κοινωνικό έργο που προσφέρει η ΚΑΕ Ρέθυμνο; Ο κ. Ζομπανάκης αποκάλυψε πως θα υπάρξει και συνέχεια: «Ο αθλητισμός είναι το μεγαλύτερο όχημα κοινωνικής αλληλεγγύης, γιατί είναι προσιτό για πάρα πολύ κόσμο, απλώς δεν έχει αξιοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα για αυτό τον σκοπό. Στο Ρέθυμνο όποιον στόχο έχουμε θέσει τον έχουμε εκπληρώσει και πλέον κάνουμε πολλά σχέδια, ώστε να επεκτείνουμε και το αγωνιστικό και το κοινωνικό κομμάτι.

Η τελευταία κίνηση είναι ότι συγκεντρώνουμε ηλεκτρονικούς υπολογιστές από εταιρείες που δεν τους χρειάζονται και τους πηγαίνουμε στα χωριά. Τώρα θέλουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Με την παρότρυνση φίλων, που γνωρίζουν, ίσως και περισσότερο από εμάς, τι θα πει κοινωνική αλληλεγγύη, ο στόχος μας είναι και τα παιδιά και οι γονείς να βοηθούν τον συνάνθρωπό τους μέσα φυσικά από τη δική αρωγή και προτροπή. Υπάρχει τρομερή όρεξη και χαίρομαι γιατί μέσα από αυτή την προσπάθεια βρίσκουμε διαρκώς νέους συνοδοιπόρους».