Με το μυαλό στον «τελικό» της ερχόμενης Τετάρτης με την Σάλκε στο Γκιζελκίρχεν για το Τσάμπιονς Λιγκ, πηγαίνει ο Ολυμπιακός το Σάββατο (19.30) στον εντός έδρας αγώνα με την Κέρκυρα για το πρωτάθλημα της Σούπερ λίγκας. Ο κ. Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν θέλησε να ρισκάρει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών οι οποίοι αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών και άφησε εκτός αποστολής τον Βασίλη Τοροσίδη και τον Κώστα Μανωλά παρότι ο τελευταίος συμμετείχε στις προπονήσεις των τελευταίων δύο ημερών. Ο πορτογάλος προπονητής προφανώς τους χρειάζεται πανέτοιμους και ξεκούραστους εναντίον της Σάλκε.
Εκτός αποστολής έμεινε επίσης ο Γιάννης Φετφατζίδης προς μεγάλη απογοήτευση εκείνων οι οποίοι έγραφαν και υποστήριζαν ότι η επέκταση του συμβολαίου του κατά ένα χρόνο με καλύτερους οικονομικούς όρους, σηματοδοτεί την επιστροφή του ακόμη και στην ενδεκάδα του αγώνα με την Κέρκυρα. Ο 22χρονος μέσος προφανώς οδεύει μαθηματικά προς άλλη ομάδα τον ερχόμενο Ιανουάριο με τη μορφή δανεισμού. Θέση στην αποστολή δεν βρήκε επίσης ο Ανδρέας Τάτος στον οποίο ο κ. Ζαρντίμ προφανώς δεν συγχώρησε την μέτρια εμφάνιση που είχε στο παιχνίδι με τον Αρη (2-2) όπου του έδωσε φανέλα βασικού.
Αντίθετα μέλος της αποστολής για τον αγώνα με την Κέρκυρα είναι ο Γιάννης Ζαραδούκας. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο Χοσέ Χολέμπας είναι «καταπονημένος» από τα συνεχή παιχνίδια, είναι πολύ πιθανόν να κάνει την παρθενική του εμφάνιση σε αγώνα του Ολυμπιακού, έστω και ως αλλαγή. Στην αποστολή επιστρέφει επίσης και ο Πάμπλο Κοντρέρας ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του, θέτοντας υποψηφιότητα για το κέντρο της άμυνας μαζί με τον Δημήτρη Σιόβα. Πιθανότερος αντικαταστάτης του Τοροσίδη στο δεξιό άκρο της άμυνας είναι ο Γιάννης Μανιάτης ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή παρότι στην προπόνηση της Παρασκευής γύρισε το πόδι του.

Αν το ιατρικό επιτελείο εκτιμήσει ότι δεν μπορεί να αγωνισθεί, το πιθανότερο είναι ότι θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση σε αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος ο Ντρίσα Ντιακιτέ από το Μαλί. Στην ενδεκάδα αναμένεται να επιστρέψει έπειτα από δύο αγωνιστικές και ο Ραφίκ Τζιμπούρ, με τον Κώστα Μήτρογλου να ξεκουράζεται ώστε να είναι πανέτοιμος για τον αγώνα της Τετάρτης. Από τον πάγκο είναι πολύ ΄πιθανόν να παρακολουθήσει την αναμέτρηση ο Πάουλο Μασάντο. Ο μέσος των ερυθρολεύκων επέστρεψε στην Ελλάδα το βράδυ της Πέμπτης από το Γκαμπόν όπου αγωνίστηκε με την εθνική Πορτογαλίας (μπήκε αλλαγή στο 67΄).

Ο κ. Ζαρντίμ δήλωσε ενθουσιασμένος που έπειτα από μήνες έχει στη διάθεσή του το σύνολο των ποδοσφαιριστών. «Εχουμε όλο και περισσότερες εναλλακτικές λύσεις, γιατί πλέον μπορούν να μας βοηθήσουν παίκτες οι οποίοι στο παρελθόν δεν έπαιζαν τόσο πολύ. Εχω πει στους παίκτες πως το πρωτάθλημα είναι ο πρωταρχικός στόχος του Ολυμπιακού. Και ο αγώνας του Σαββάτου είναι μία καλή ευκαιρία να κερδίσουν με την απόδοσή τους μία θέση στην αποστολή για το μεγάλο παιχνίδι με την Σάλκε. Αν δεν το κάνουν, θα αντικατασταθούν από κάποιον άλλον» δήλωσε ο προπονητής των Ερυθρόλευκων.