Πριν τα ματς των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Παναθηναϊκό η ισπανική Μάλαγα παρουσιαζόταν σαν να είναι ένα βήμα πριν τη διάλυση. Μερικές εβδομάδες αργότερα, οι «Μποκερόνες» είναι στην τρίτη θέση της Πριμέρα Ντιβισιόν διαθέτοντας την καλύτερη άμυνα του ισπανικού πρωταθλήματος καθώς η εστία τους έχει παραβιαστεί μόλις δύο φορές, αλλά να φιγουράρουν και στην κορυφή του 3ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας δύο νίκες με 3-0 (επί της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης εντός έδρας και της Αντερλεχτ εκτός έδρας) σε ισάριθμα ματς, χωρίς να έχουν δεχτεί μάλιστα ούτε γκολ!

Η εφτάψυχη Μάλαγα, δεν έχει επηρεαστεί από τα διοικητικά προβλήματα, ωστόσο σύμφωνα με τον τεχνικό της κ. Μανουέλ Πελεγκρίνι ο δρόμος για την πρόκριση στους «16» είναι ακόμη μακρύς. «Κάναμε μια πολύ καλή αρχή, όμως πρέπει να προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα στους 10 βαθμούς. Με αυτή τη συγκομιδή θα είμαστε κοντά στην επόμενη φάση. Η εκτός έδρας νίκη μας δίνει ένα πλεονέκτημα που δεν πρέπει να απολέσουμε στην πορεία».

Η ξέφρενη πορεία της Μάλαγα έχει αφήσει στη δεύτερη θέση του ομίλου τη Μίλαν, που τουλάχιστον με τη νίκη της (3-2) στην Αγία Πετρούπολη επί της Ζενίτ έδειξε κάποια σημάδια ανάκαμψης. Οπως διαρρέουν οι παράγοντές της στον Τύπο πάντως, ο ιδιοκτήτης του συλλόγου κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές. Τα αισιόδοξα σενάρια για τους Ροσονέρι στέλνουν στο Μιλάνο στο τέλος της περιόδου τον πρώην τεχνικό της Μπαρτσελόνα κ. Πεπ Γκουαρδιόλα και τον μέσο των Μπλαουγκράνα Σεσκ Φάμπρεγας, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Corriere dello Sport», ενώ η ίδια εφημερίδα ανέφερε ότι στην προσεχή μεταγραφική περίοδο θα αποκτηθούν τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές «ένας αμυντικός μέσος, ένας μέσος και ένας επιθετικός, ωστόσο αυτές θα είναι κινήσεις περιορισμένου μπάτζετ»

Το απόλυτο των νικών έχουν πανηγυρίσει και οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι της Ισπανίας, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης που προετοιμάζονται πλέον για το «clasico» της προσεχούς Κυριακής. Οι Μπλαουγκράνα που επικράτησαν 2-0 της Μπενφίκα στη Λισσαβόνα χάνουν λόγω τραυματισμού για οκτώ εβδομάδες τον Κάρλες Πουγιόλ, ενώ η Βασίλισσα με το νικηφόρο πέρασμά της από το Αμστερνταμ όπου διέλυσε με 4-1 τον Αγιαξ φαίνεται να έλυσε το εσωτερικό πρόβλημα της διαμάχης του κ. Ζοζέ Μουρίνιο με τον Σέρχιο Ράμος, ο οποίος πανηγύρισε ένα γκολ την περασμένη Κυριακή εναντίον της Λα Κορούνια δείχνοντας τη φανέλα του Μεσούτ Οζίλ που φορούσε κάτω από τη δική του.

Προφανώς ήθελε να αμφισβητήσει την κυριαρχία του κ. Μουρίνιο στα αποδυτήρια και το επεισόδιο κυριάρχησε στα ισπανικά μέσα. Οπως απκάλυψε το «Οnda Madrid» ο Ράμος ζήτησε συγγνώμη απ’ τον πορτογάλο προπονητή μπροστά στους συμπαίκτες του κατά τη διάρκεια γεύματος στο ξενοδοχείο που διέμεινε η αποστολή της Ρεάλ στο Αμστερνταμ. «Το θέμα έχει λήξει» φέρεται να απάντησε ικανοποιημένος ο προπονητής των μαδριλένων, οι οποίοι στο ισπανικό πρωτάθλημα υπολείπονται ήδη οκτώ βαθμών της Μπαρτσελόνα.