Στη σκιά της αιφνιδιαστικής αποπομπής του διεθνούς μέσου Κώστα Κατσουράνη από τον Παναθηναϊκό, οι Πράσινοι υποδέχονται απόψε στο ΟΑΚΑ (20.00, ΑΝΤ1) την Τότεναμ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Η εκτός έδρας ήττα (3-0) στην πρεμιέρα από την σλοβένικη Μάριμπορ δεν αφήνει στο Τριφύλλι περιθώρια για ακόμη ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Πολύ δε περισσότερο για μια κακή εμφάνιση ανάλογη με όσες προηγήθηκαν τον Σεπτέμβριο.

Ως εκ τούτου, οι Πράσινοι αναζητούν απέναντι στους Λονδρέζους (τουλάχιστον) μια ικανοποιητική εμφάνιση που θα βοηθήσει την ομάδα να ανακάμψει αγωνιστικά από τη βαθιά κρίση στην οποία έχει περιέλθει. Αν αυτή συνδυαστεί και με ένα θετικό αποτέλεσμα, στο Τριφύλλι θα πάρουν μια βαθιά ανάσα ζωής. Σε διαφορετική περίπτωση η κατάσταση θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο με απρόβλεπτες συνέπειες, αφενός για τον προπονητή, η θέση του οποίου τρίζει, αφετέρου για τους παίκτες που δεν μπορούν να νιώθουν ασφάλεια μετά την καρατόμηση του Κατσουράνη.

Ο καταρτισμός της ενδεκάδας αποτελεί ένα γρίφο για τον τεχνικό της ομάδας κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα, πέραν της αποχώρησης του Κατσουράνη, τον οποίο μάλιστα προόριζε για βασικό (είτε στην άμυνα είτε στη μεσαία γραμμή)! Ο πολύπειρος προπονητής επίσης δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Νίκο Σπυρόπουλο και τους τραυματίες Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και Χαμπίμπ Σο, ενώ εκτός αποστολής άφησε και τον σέντερ φορ Αντώνη Πετρόπουλο.

Θέση στο αρχικό σχήμα φαίνεται ότι έχουν «καπαρώσει» ο Ορέστης Καρνέζης στο τέρμα, οι Λουκάς Βύντρα, Αντρέ Πίντο, Γιούρκας Σεϊταρίδης στην άμυνα, οι Βίκτορ Βιτόλο, Στέργος Μαρίνος, Κάρλος Ζέκα και Ιμπραήμ Σισοκό στη μεσαία γραμμή.

Αντιθέτως, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ούτε το σύστημα με το οποίο θα παραταχθούν οι Πράσινοι (4-2-3-1, 4-3-3 ή 3-6-1), ούτε και οι θέσεις του αριστερού μπακ που διεκδικεί ο 18χρονος Διαμαντής Χουχούμης (εφόσον αγωνιστεί θα πραγματοποιήσει το επαγγελματικό ντεμπούτο του), του αριστερού χαφ (θα παίξουν Κουίνσι ή Χριστοδουλόπουλος) και του σέντερ φορ (Φορναρόλι ή Τοτσέ). Επίσης θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν και οι στόπερ Μανουέλ Βελάσκες και Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.