Ο Ολυμπιακός δεν πήρε αποτέλεσμα στο «Εμιρέιτς». Οπως και πέρυσι ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την Αρσεναλ. Και τις δύο φορές κέρδισε τις εντυπώσεις.

Η σημασία της εμφάνισης και το γεγονός ότι σε μία δυνατή έδρα είχε 13 τελικές προσπάθειες έναντι 7 του αντιπάλου του, θα αξιολογηθεί στην πορεία της διοργάνωσης.

Με την εμφάνισή του στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε μόνο τη συμπάθεια και τη συμπόνια. Πέτυχε επίσης:
1. Να σταματήσει την αμφισβήτηση ως προς την δυναμικότητά του, η οποία είχε αρχίσει να καλλιεργείται μετά την εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης από τη Σάλκε (2-1) και τις μέτριες εμφανίσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εδειξε ότι παραμένει το ίδιο ισχυρός, με τα υπέρ και τα κατά σε επιμέρους θέσεις στην ενδεκάδα.
2. Να αποδείξει ότι Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν ήταν επιλογή ανάγκης για τον πάγκο του, αλλά ένας προπονητής με σύγχρονες ιδέες και πολύ ταλέντο. Παρά τις απουσίες βασικών παικτών περιόρισε στο ελάχιστο την ακτίνα δράσης των κανονιέρηδων και αν ο Μέγιερι ήταν λίγο πιο προσεκτικός στο γκολ του Ζερβίνιο και ο Μασάντο δεν αστοχούσε σε κενό τέρμα, η ομάδα του θα είχε πάει στο ημίχρονο προηγούμενη στο σκορ.
3. Να αποδείξει ότι οι παίκτες που απέκτησε το καλοκαίρι έχουν παρόν και μέλλον. Από την ομάδα που αντιμετώπισε πέρυσι την Αρσεναλ, μόνο δύο ξεκίνησαν την Τετάρτη στο αρχικό σχήμα. Ο Χολέβας στην άμυνα και ο Φουστέρ στην επίθεση. Οι υπόλοιποι ήταν στην πλειοψηφία τους νεοσύλλεκτοι.
Το ερώτημα που έρχεται πλέον στην επικαιρότητα είναι αν ο Ολυμπιακός θα προλάβει να σώσει την παρτίδα στη διοργάνωση όπως και πέρυσι, όταν και πάλι ξεκίνησε με δύο ήττες αλλά στο τέλος συγκέντρωσε 9 βαθμούς χάνοντας την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική. Οι αριθμοί λένε ότι φέτος έχει περισσότερες πιθανότητες να πετύχει την ανατροπή. Πέρυσι μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές η Αρσεναλ και η Μαρσέιγ είχαν από 6 βαθμούς. Φέτος στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Σάλκε με μία νίκη και μία ισοπαλία.

Το μέλλον του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ

Το μέλλον του Ολυμπιακού στη διοργάνωση αναμένεται να κριθεί τελεσίδικα στα δύο παιχνίδια που ακολουθούν με την Μονπελιέ στις 21 Οκτωβρίου στη Γαλλία και στις 4 Νοεμβρίου στον Πειραιά.

Για να αποκτήσει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση θα πρέπει να κατακτήσει τουλάχιστον 4 βαθμούς. Να μην ηττηθεί δηλαδή εκτός έδρας και να νικήσει στο «Γ. Καραϊσκάκης». Δεν είναι εύκολο, αλλά ούτε και ακατόρθωτο.

Η Μονπελιέ στο γήπεδό της είχε 18 τελικές προσπάθειες εναντίον της Αρσεναλ από την οποία ηττήθηκε 2-1, ενώ εκτός έδρας ισοφάρισε σε 2-2 την Σάλκε παρότι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο.

Αν οι ερυθρόλευκοι καταφέρουν να ρίξουν στο καναβάτσο την πρωταθλήτρια Γαλλίας, θα έχουν εξασφαλίσει κατά 99% τη συμμετοχή τους στο Γιουρόπα Λιγκ και θα πάνε στις 21 Νοεμβρίου στη Γερμανία για να διεκδικήσουν από τη Σάλκε τις όποιες πιθανότητες θα τους έχουν απομείνει για πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το όνειρο μπορεί να έχει συνέχεια μόνο στην περίπτωση που επαναλάβουν εμφανίσεις όπως εκείνη του πρώτου ημιχρόνου εναντίον της Αρσεναλ.