Σοβαρότητα, αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα είναι τα τρία στοιχεία που ζητεί ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Ζεσουάλδο Φερέιρα από τους ποδοσφαιριστές του εν όψει της εκτός έδρας αναμέτρησης της Πέμπτης (20/9, 22.05) με τη Μάριμπορ για την πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Ο 66χρονος προπονητής δήλωσε αισιόδοξος για τη θετική εκβαση του αγώνα, ωστόσο τόνισε ότι οι παίκτες του θα χρειαστούν υπομονή, καθαρό μυαλό και αυτοσυγκέντρωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Φερέιρα:

-Τι περιμένετε να δείτε από τους παίκτες σας στο παιχνίδι με τη Μάριμπορ;

«Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι πάντα διαφορετικά, είτε γίνονται στην Αγγλία, στην Ιταλία, είτε οπουδήποτε. Ο τελευταίος αγώνας που κάναμε ήταν κακός. Μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να επιτρέπει τέτοιες εμφανίσεις. Πρέπει να αναλύουμε εις βάθος τι πρέπει να διορθωθεί μετά από έναν αγώνα που δεν ήταν καλός. Είδαμε πράγματα που είχαν συμβεί και σε άλλα παιχνίδια στο παρελθόν και όλοι θα συμφωνήσετε όταν πω, πως χάσαμε πολλά γκολ. Οι αναλύσεις που γίνονται αντικατοπτρίζουν τα αποτελέσματα που έρχονται. Και αυτό συνέβαινε και θα συνέβη. Πάντοτε επηρεαζόμαστε από το αποτέλεσμα και όλες οι αναλύσεις είναι έπειτα από αυτό. Στην ιστορία των παιχνιδιών, ευρωπαϊκών και πρωταθλήματος, σε ματς που ήμασταν καλύτεροι, τιμωρούμασταν λόγω δυστοκίας, επειδή δεν βάζαμε γκολ. Αυτό που κρίνει τους αγώνες είναι τα γκολ. Αύριο είναι ένας σημαντικός αγώνας για εμάς, έχουμε τη δυνατότητα να νικήσουμε και περιμένω να σταθεί στο γήπεδο σοβαρή, σταθερή, με σκοπό την νίκη».

-Πού αποδίδεται αυτή την δυστοκία;

«Πάντα υπάρχουν στιγμές στην ιστορία που μπορεί κάτι τέτοιο να συμβεί. Πέρυσι, χωρίς να θέλω να μπω στα περυσινά, κερδίζαμε παίζοντας καλά, βάζαμε γκολ εύκολα. Κερδίζαμε, όμως, και βάζοντας δύσκολα γκολ. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι να τελειώνουμε τις φάσεις. Έτσι θα πάμε ένα βήμα πιο ψηλά. Για να μπορούμε να πετύχουμε τα τέρματα το θέμα δεν είναι να έχεις την τέλεια κατάρτιση αλλά να είσαι στη σωστή στιγμή. Σημαντικό είναι επίσης και να αμύνεσαι καλά. Στην επίθεση είναι σημαντικό να υπάρχουν ιδέες. Αυτοσυγκέντρωση και αυτοπεποίθηση χρειάζεται. Πρέπει να περνάς και τον αντίπαλο. Θέλει συντονισμό αυτό και θέλει χρόνο. Δεν γίνονται θαύματα. Είχαμε προβλήματα όλο αυτό το διάστημα, ο Κουίνσι άργησε να έρθει. Χρειαζόμαστε υπομονή, σιγουριά και πίστη σε αυτό που κάνουμε. Αυτή είναι η αλήθεια για τον Παναθηναϊκό. Αύριο περιμένουμε ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση λόγω της δυσκολίας που θα μας βάλει η Μάριμπορ αλλά θα αποτελέσει και τεστ για τις επιθετικές μας δυνατότητες. Πιστεύω και ελπίζω πως θα είμαστε καλύτεροι από τα άλλα παιχνίδια».

-Τι περιμένετε από τη Μάριμπορ;

«Η Μάριμπορ είναι μια ομάδα συνηθισμένη να παίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και κάποιοι παίκτες της είναι πιο έμπειροι από τους δικούς μας. Συνηθίζουν να κατακτούν το πρωτάθλημα. Θα παίξουν για τη νίκη. Γνωρίζω τη Μάριμπορ και θα μας κάνει δύσκολο τον αγώνα. Και εμείς, όμως, θα τους βάλουμε δύσκολα».

-Αισθάνεστε ως φαβορί;

«Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε. Δεν έχει σημασία πριν από τον αγώνα ποιος είναι φαβορί».

Κουίνσι: Δύσκολη ομάδα η Μάριμπορ

Ο γκανέζος μεσοεπιθετικός Κουίνσι αναφέρθηκε στην κρισιμότητα του αγώνα με τη Μάριμπορ λέγοντας ότι «πράγματι το ματς με τη Μάριμπορ δεν θα είναι εύκολο. Είναι το πρώτο και εκτός έδρας ματς. Σκοπός μας είναι να παίξουμε καλά, να είμαστε μία ομάδα συμπαγής και να αποδώσουμε. Ελπίζω να είμαστε έτοιμοι και να κάνουμε μία καλή αρχή», ενώ για τη δική του ετοιμότητα σχολίασε: «Ηρθα αργότερα από τους άλλους παίκτες, όμως άρχισα να προσαρμόζομαι και προσπαθώ να ενταχθώ το συντομότερο. Επαιξα το πρώτο μου παιχνίδι και προσπαθώ να ενσωματωθώ όσο πιο γρήγορα μπορώ, για να βοηθήσω την ομάδα».

Ο ταχύτατος άσος των Πρασίνων τόνισε ότι η ήττα από τον Πανθρακικό «θα δώσει επιπλέον κίνητρο στους παίκτες και θα αποτελέσει έναυσμα για να παίξουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση», ενώ για την εικόνα της Μάριμπορ είπε: «Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζω τη Μάριμπορ. Ο προπονητής μας ανέλυσε ότι είναι μία δύσκολη ομάδα που παίζει στην έδρα μας. Αλλά και εμείς θέλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

Μάριμπορ: Πίστη και αισιοδοξία για νίκη

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Μάριμπορ Ντάρκο Μίλανιτς δήλωσε: «Είχαμε αρκετές ημέρες να προετοιμαστούμε για τον αγώνα. Είμαι σίγουρος πως θα εμφανιστούμε έτοιμοι και πως θα εντοπίσουμε τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού. Ξέρουμε πως έχουμε απέναντί μας έναν δυνατό αντίπαλο, μια ομάδα με υψηλή ποιότητα και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο πρωτάθλημά της διαθέτει παίκτες κλάσης και πολύ ταλέντο. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Θέλουμε να τα πάμε καλύτερα από πέρυσι, χτίζοντας πάνω στην εμπειρία της περασμένης σεζόν. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να νικήσουμε».

Αναφορικά με τις απουσίες που έχει να αντιμετωπίσει αλλά και τον χαρακτήρα του ματς, είπε: «Ο Αργκους είναι τιμωρημένος, αλλά όλοι οι άλλοι πλην του Μίτια Βίλερ που είναι ανέτοιμος, θα είναι διαθέσιμοι. Το παιχνίδι θα είναι πολύ απαιτητικό όσον αφορά στις φυσικές δυνάμεις και θα πρέπει να δείξουμε τις αντοχές μας. Αυτά τα ματς διαφέρουν πολύ από τους αγώνες πρωταθλήματος», ενώ πρόσθεσε για την τακτική που θα ακολουθήσει: «Σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων και των περυσινών, προσπαθούμε να παίζουμε επιθετικά. Το ίδιο κάναμε και κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Πλέον έχουμε αποκτήσει αρκετή πείρα και ξέρουμε πώς να συμπεριφερόμαστε σε διαφορετικές συνθήκες».

Ο αρχηγός και πολυτιμότερος παίκτης της Μάριμπορ Μάρκο Ταβάρες, σχολίασε: «Ανυπομονούμε για το παιχνίδι. Οπως είπε και ο κόουτς, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να τα πάμε καλύτερα από πέρυσι. Στόχος μας είναι να κάνουμε κάποιες νίκες και να μαζέψουμε περισσότερους βαθμούς. Ο αγώνας της Πέμπτης θα είναι δύσκολος. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος και καλή ομάδα, αλλά παίζουμε στην έδρα μας και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε τη νίκη. Έχουμε την περυσινή εμπειρία και σίγουρα είναι καλύτερο να παίζεις το πρώτο ματς στην έδρα σου».

Η πιθανή ενδεκάδα των Πρασίνων

Ο κ. Φερέιρα δεν άνοιξε τα χαρτιά του στην τελευταία προπόνηση της ομάδας επί σλοβενικού εδάφους, ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιήσει τους: Καρνέζη, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Βιτόλο, Κατσουράνη, Ζέκα, Σισοκό, Κουίνσι και Φορναρόλι ή Χριστοδουλόπουλο.

Συνάντηση Αλαφούζου-Βγενόπουλου

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας Γιάννης Αλαφούζος είχε συνάντηση με τον μέτοχο της ΠΑΕ Ανδρέα Βγενόπουλο με τον οποίο συζήτησε για δύο ώρες σε καλό κλίμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος τέθηκε το θέμα του γηπέδου και της τρέχουσας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, όπως επίσης και η αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα…