Από το Μαρίμπορ της Σλοβενίας ευελπιστούν στον Παναθηναϊκό να αρχίσουν την αγωνιστική τους αντεπίθεση μετά τα αρνητικά αποτελέσματα απέναντι σε ΠΑΣ Γιάννινα και Πανθρακικό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι Πράσινοι δοκιμάζονται το βράδυ της Πέμπτης (20/9, 22.05) στην έδρα της Μάριμπορ με στόχο τη νίκη προκειμένου να μπουν με το δεξί στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί με προορισμό τη σλοβενική πόλη και οι Πράσινοι θέλησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. Ο γάλλος στόπερ Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ έκανε ειδική μνεία στο ομαδικό πνεύμα που πρέπει να έχει το Τριφύλλι, ενώ έστειλε και ένα μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας: «Δεν πρέπει να εστιάσουμε σε κανένα αποτέλεσμα. Πρέπει να κοιτάξουμε να είμαστε ομάδα και να παίξουμε όλοι μαζί. Πάνω σε αυτό δουλεύουμε.

Ελπίζω αυτή η δουλειά να φέρει τους καρπούς της. Αν όλοι μαζί και όλος ο λαός του παναθηναϊκού μείνουμε ενωμένοι, τότε θα έχουμε καλά αποτελέσματα, όποιες και αν είναι οι ομάδες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Δεν ξεκινήσαμε με τον καλύτερο τρόπο, όμως υπάρχει ένα αξίωμα για εμένα. Πάντα, για να πας πιο γρήγορα, πρέπει να κάνεις δύο βήματα πίσω. Το μήνυμα που θέλω να στείλω στον κόσμο, είναι να ζητήσω να είναι αισιόδοξοι και να πιστέψουν στη δύναμη της ενότητας του λαού του Παναθηναϊκού. Με την υποστήριξή τους καθώς και με το κουράγιο που πρέπει να δείξουμε ότι διαθέτουμε, ο Παναθηναϊκός θα ξαναβρεί τα καλά του αποτελέσματα».

Από την πλευρά του, ο πορτογάλος μέσος των Πρασίνων Ζέκα δήλωσε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Μάριμπορ είναι καλή ομάδα. Εχουμε δει στοιχεία του παιχνιδιού της σε βίντεο. Εμείς πάμε εκεί για να πάρουμε τη νίκη, πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε. Είναι μια καλή ευκαιρία για να φτιάξουμε την ψυχολογία μας μετά τα αρνητικά αποτελέσματα. Είναι η πρώτη αγωνιστική για τους ομίλους και θέλουμε να ξεκινήσουμε θετικά. Βέβαια, τα λόγια δεν έχουν καμία σημασία και πρέπει να μιλήσουμε με πράξεις».

Ο έλληνας μπακ χαφ Στέργος Μαρίνος είπε: «Εχουμε μπροστά μας ένα ματς με ένα δύσκολο αντίπαλο και θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα. Εχουμε δει κάποια στοιχεία από βίντεο, μας έχει ενημερώσει και το προπονητικό επιτελείο για τα στοιχεία της. Βασίζεται στην ομαδικότητα και όχι τόσο στο ατομικό στοιχείο. Χρειάζεται προσοχή, όμως είμαστε καλύτερη ομάδα και πρέπει να νικήσουμε. Η πιο δυνατή και η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου θα φανεί στο γήπεδο. Δεν έχουμε έξτρα πίεση επειδή παίζουμε με τη Μάριμπορ και θεωρητικά είμαστε φαβορί. Δεν μπορούμε να κάνουμε προγνωστικά πριν από το ματς. Εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να νικήσουμε».

Ο διεθνής εξτρέμ Χάρης Μαυρίας δήλωσε: «Η Μάριμπορ είναι μια πολύ καλή και υπολογίσιμη ομάδα, έχουμε προετοιμαστεί για αυτό το ματς. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με το δεξί τις υποχρεώσεις μας στο Γιουρόπα. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε καλά και να κερδίσουμε το πρώτο ματς στον όμιλο. Και το πρωτάθλημα και η Ευρώπη είναι στόχοι που θέλουμε να πάμε καλά. Εχουμε καλή ομάδα και μέσα από την Ευρώπη θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε ψυχολογία και να δείξουμε τις δυνατότητες μας».

Την 20μελή αποστολή του Τριφυλλιού απαρτίζουν οι: Καρνέζης, Καπίνο, Κοτσόλης, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Πίντο, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Κατσουράνης, Βιτόλο, Μαρίνος, Ζέκα, Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος, Μαυρίας, Κουίνσι, Φορναρόλι και Τοτσέ. Αντιθέτως, αποκλείστηκαν ο ανέτοιμος Σο και οι Πετρόπουλος, Μπαρμπαρούσης για λόγους τακτικής.