Απαντες συμφωνούν στο ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί. Στην πραγματικότητα όμως, πάνω σε μία κλωστή προσπαθεί να ισορροπήσει η πολύπαθη Ενωση η οποία τις τελευταίες εβδομάδες αναζητεί την ελπίδα στα πρόσωπα του εφοπλιστή κ. Δημήτρη Βιντιάδη και του σπουδαίου βρετανού dealer κ. Κιθ Χάρις, οι οποίοι βρίσκονται σε διαδικασία ελέγχου της εταιρείας με σκοπό να αποκτήσει τον πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ποδοσφαιρικής Ενωσης μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Ωστόσο, ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την οικονομική κατάσταση της ΑΕΚ, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Ανδρέας Δημητρέλλος, επιχειρεί να μικρύνει τον χρονικό ορίζοντα δράσης των φερόμενων ως επίδοξων αγοραστών οι οποίοι αρχικώς είχαν τονίσει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο μήνες προκειμένου να αποφασίσουν αν θα εισέλθουν ή όχι σε διαδικασία απόκτησης μετοχών της κιτρινόμαυρης εταιρείας.

Εκείνο το S.O.S. του Δημητρέλλου _ σύμφωνα με το οποίο «οι 60 ημέρες είναι πολλές, δεν ξέρω αν θα υπάρχει ΑΕΚ σε 60 ημέρες με την ισχύουσα κατάσταση, αν πραγματικά επιθυμείτε να εμπλακείτε, πρέπει να δράσετε γρηγορότερα» _ ηχεί ακόμα στα αφτιά όλων των ΑΕΚτζήδων που αναρωτιούνται αν το μήνυμα της ΠΑΕ δια του διευθύνοντος συμβούλου της προς την πλευρά Βιντιάδη και των φερόμενων ως συμπαικτών του εισακούστηκε.

Η ΑΕΚ ξεπέρασε τον προσωρινό κίνδυνο, αυτόν που έδινε στο Δημόσιο ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα να προβεί σε διάρρηξη του «άρθρου 44» προκαλώντας την επιστροφή της Ενωσης σε χρέη ύψους 134 εκατ. ευρώ άρα και την πτώχευσή της, ωστόσο ο κίνδυνος δεν εξαφανίστηκε. Ωστόσο το συνολικό χρέος των 35 εκατ. ευρώ χρέη είναι ακόμα εκεί, δεν εξαφανίστηκε, δεν σβήστηκε. Χρήματα απαιτούνται και είναι βέβαιο ότι δεν θα χαριστούν από κανέναν, ότι δεν θα καλυφθούν από τους αποκαλούμενους και ως «αμέτοχους». Οι υποχρεώσεις για λίγο οπισθοχώρησαν, όμως δεν έπαψαν. Είναι ακόμα εκεί, ανασυντάσσονται και ετοιμάζουν την επόμενη επίθεσή τους.

Ο κ. Χάρις φέρεται ότι σχεδιάζει την άφιξη του στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα ενώ όπως μετέφερε στον κ. Δημητρέλλο δεν τον ενδιαφέρουν μόνο πραγματικά χρέη της εταιρείας αλλά και το να πειστεί ότι η ΑΕΚ έχει ακόμα την απαιτούμενη δυναμική, ότι συνοδεύεται από τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε εκείνος από την πλευρά του να ανάψει το πράσινο φως της επένδυσης. Και πάνω όλα ότι μπορεί να γίνει το γήπεδο…

Ο φάκελος του γηπέδου ο οποίος και παραδόθηκε στον Χάρις είναι ο πλέον καθοριστικής σημασίας για να αποφασιστεί από την πλευρά των επίδοξων επενδυτών το αν και κατά πόσο η επένδυση θα μπορούσε να αποδειχθεί μελλοντικά συμφέρουσα. Ζήτησε και έλαβε πληροφορίες για την έκταση στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα συμβόλαια ιδιοκτησίας, όλες τις λεπτομέρειες για τους νόμους και τις σχετικές τροπολογίες που αφορούσαν ή αφορούν τη δυνατότητα κατασκευής και εμπορικής εκμετάλλευσης ενός γηπέδου στην εν λόγω περιοχή.

Ο Χάρις έχει ξεκαθαρίσει στους ανθρώπους της ΠΑΕ ΑΕΚ ότι η δυνατότητα ανέγερσης γηπέδου είναι το υπ. αριθμ. 1 ζητούμενο για οποιονδήποτε σοβαρό χρηματοπιστωτικό οργανισμό (εν προκειμένω την αγγλική τράπεζα Seymour Pierce η οποία συνυπογράφει την σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος) όταν αυτός εξετάζει την προοπτική επένδυσης σε μία ποδοσφαιρική ομάδα. Και εκεί φαίνεται ότι θα παιχθεί εν τέλει το παιχνίδι…