Παράταση ενός μηνός προκειμένου οι ΠΑΕ να προσκομίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δίνει τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα (Παρασκευή 24/8) στη Βουλή και πρόκειται να ψηφισθεί την επόμενη Τρίτη στο πλαίσιο νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η τροπολογία κατατέθηκε από τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόποουλο και συνυπογράφεται από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη.

Η τροπολογία αυτή όμως δεν αφορά ρύθμιση χρεών των ΠΑΕ προς το Δημόσιο όπως περίμεναν τόσο οι παράγοντες της Σούπερ Λίγκα αλλά και των χρεωμένων ΠΑΕ που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν φορολογική ενημερότητα (ΑΕΚ, Πανιώνιος, ΟΦΗ). Επί της ουσίας εξασφαλίζουν πίστωση χρόνου ενός μήνα για να πληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες δόσεις προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ.
Στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας αναφέρεται ότι «δεδομένου ότι υπάρχει αδήριτη ανάγκη ομαλής έναρξης και εύρυθμης λειτουργίας των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, κρίνεται απαραίτητο να διευκολυνθούν οι ομάδες που συμμετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, παρέχοντάς τους παράταση ενός μηνός στην προθεσμία προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας».