Με ένα γρήγορο γκολ και καλή απόδοση στο α’ ημίχρονο, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τη Γαλατασαράι σε φιλικό παιχνίδι που έγινε το βράδυ της Τετάρτης (17/8) στο «Γ. Καραϊσκάκης» αλλά κινδυνεύει να χάσει τον Αλμπερτ Ριέρα ο οποίος αποχώρησε (πιθανώς) με θλάση και κινδυνεύει να μείνει εκτός δράσης για ένα μήνα.

Οι Ερυθρόλευκοι στο πιο δυνατό φιλικό που έχουν δώσει από την έναρξη της προετοιμασίας τους και δεδομένων των σημαντικότατων απουσιών που είχαν (Μέλμπεργκ, Τζιμπούρ, Τοροσίδης, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης), στάθηκαν αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να πετύχουν και άλλα γκολ.

Ο Πάντελιτς στο 24′ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όπως και ο Ριέρα λίγο πριν από την αντικατάστασή του λόγω τραυματισμού. Αναγκαστική ήταν και η αλλαγή του Ουρτάδο στο 84′ καθώς ο Βάσκος αποχώρησε τραυματίας αλλά και υπό τις αποδοκιμασίες των οπαδών του Ολυμπιακού.

Οι Τούρκοι πλησίασαν στην ισοφάριση στο 33′, αλλά ο Κοστάντσο απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Σάμπρι, ενώ στο 55′ πέτυχαν γκολ, με τον Ζαν, που υποδείχθηκε (μάλλον λανθασμένα) σε θέση οφσάιντ.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

1′ ΓΚΟΛ 1-0 Ο Φουστέρ τροφοδότησε έξυπνα τον Μιραλάς, που βγήκε τετ-α-τετ με τον Μουσλέρα και με ιδανικό πλασέ άνοιξε το σκορ.

55′ ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ: Ο Γκοκχάν Ζαν έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Κονστάνσο αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Oλυμπιακός: Κοστάντσο, Μανιάτης, Μοντέστο, Φέισα (57′ Ουρτάδο, 84′ λ.τ. Ποτουρίδης), Πάντελιτς (46΄ Χαβίτο), Ριέρα (70′ Παπάζογλου), Μιραλάς (67′ Γκρμπιτς), Φουστέρ (57′ Γέστε), Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο.
Γαλατασαράι: Μουσλέρα, Μέλο, Γκοκχάν Ζαν (66′ Κουρτουλούς), Ινάν (58′ Ακμάν), Μπάρος (58′ Ελμάντερ), Ουϊφαλούσι (73′ Τσαγκλάρ), Μπαλτά, Στάνκου (58′ Γιλμάζ), Σάμπρι, Τσετίν (79′ Κουλσελάμ), Καζίμ