H «βόμβα» έσκασε! Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ κ. Γιάννης Κανάκης αποφάσισε να αποβάλει την ΚΑΕ Ηλυσιακός από την Α1 μπάσκετ κάνοντας δεκτή την ένταση της ΚΑΕ ΑΕΚ για παράνομη συμμετοχή του συλλόγου των Ιλισίων στο πρωτάθλημα.

Επικαλούμενος τις διατάξεις του άρθρου 69 του νόμου 2725/1999 (παρ. 8, 9 και 12, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 17 του νόμου 3057/2002), ο αθλητικός δικαστής έκρινε ως ορθά τα νομικά επιχειρήματα της ΑΕΚ και πλέον, η επόμενη «μάχη» θα δοθεί στο σημερινό (28/4) διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, καθώς και στο Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ), όπου αναμένεται να προσφύγει _ αν δεν το έχει κάνει ήδη _ η ΚΑΕ Ηλυσιακός.

Την πλευρά της ΑΕΚ εκπροσώπησαν οι κκ. Μπάμπης Καραμανλής, Δημήτρης Καρβέλας και Σωκράτης Λαμπρόπουλος και τον Ηλυσιακό οι κκ. Ανδρέας Παπαντωνίου, Θανάσης Δούνης, Σάκης Καρύδας και Νίκος Πετράτος. Η Ενωση προσκόμισε πρακτικά παλαιότερου διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, όπου ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Βασίλης Οικονομίδης προσφωνεί τον κ. Τάσο Δελημπαλταδάκη ως μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Ηλυσιακός, γεγονός το οποίο δεν συνάδει _ όπως υποστήριξε η ΑΕΚ _ με την ιδιότητα του εκπροσώπου καλαθοσφαιριστών.

Επίσης, η υπερασπιστική γραμμή του «Δικεφάλου» επικαλέστηκε αποκόμματα εφημερίδων που αναγράφουν ότι μεγαλομέτοχος του Ηλυσιακού είναι ο κ. Δελημπαλταδάκης, καθώς και δηλώσεις του νυν προέδρου του Ηλυσιακού κ. Παντελή Γιαμπιεράκη, ο οποίος υποστηρίζει ότι έλαβε μετοχές της ΚΑΕ από τον κ. Δελημπαλταδάκη. Επιπροσθέτως, η ΚΑΕ ΑΕΚ παρουσίασε «e-mail» που απέστειλε ο κ. Δελημπαλταδάκης σε αμερικανό αθλητή ονόματι Ντέιβιντ Γιανγκ, στον οποίο καταθέτει πρόταση συνεργασίας με την υποσημείωση ότι είναι _ πάντοτε με βάση τους ισχυρισμούς της ΑΕΚ _ ο πρόεδρος του Ηλυσιακού.

Στο γραφείο του αθλητικού δικαστή, ο παλαιότερος παίκτης του Ηλυσιακού, Σάκης Καρύδας, υπερασπίστηκε την ομάδα του τονίζοντας ότι γνωρίζει τον κ. Δελημπαλταδάκη μόνο ως μάνατζερ και ότι αυτοί που διοικούν την ΚΑΕ είναι οι κκ. Θεόδωρος Καρατζάς και Γιάννης Στρέγλος, ενώ οι εκπρόσωποι του Ηλυσιακού τόνισαν ότι ο γνωστός μάνατζερ δεν έχει καμία σχέση με τη διοίκηση του συλλόγου.

Εάν, πάντως, η ΚΑΕ των Ιλισίων δεν δικαιωθεί στο ΑΣΕΑΔ, τότε υπάρχει κίνδυνος _ εκτός από τον υποβιβασμό της στην Α2 _ να ανατραπεί η βαθμολογία του πρωταθλήματος της Α1. Και αυτό γιατί εκτιμάται ότι η αποβολή από το πρωτάθλημα προκαλεί και μηδενισμό σε όλους τους αγώνες, που έδωσε στην Α1. Το σίγουρο είναι ότι η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και πολλά θα εξαρτηθούν από το σημερινό ΔΣ του ΕΣΑΚΕ.