» Η ΑΕΚ είναι πιο πεινασμένη για τη νίκη «



Από το καλοκαίρι του 1999 ως τον περασμένο Ιούλιο ο Τραϊανός Δέλλας τέθηκε πολλές φορές αντιμέτωπος του Ολυμπιακού με τη φανέλα της ΑΕΚ. Βίωσε το κλίμα των ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας και ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στα επεισοδιακά παιχνίδια ΑΕΚ – Ολυμπιακού της τελευταίας διετίας. Από την Περούτζια της Ιταλίας, όπου μετανάστευσε το περασμένο καλοκαίρι, ο 25χρονος διεθνής αμυντικός παρακολουθεί τηλεοπτικά το ελληνικό πρωτάθλημα και διατηρεί συχνή επαφή με τους πρώην συμπαίκτες του στην ΑΕΚ. Ο Δέλλας καταθέτει στο «Βήμα» τις εκτιμήσεις του για το σημερινό ντέρμπι και ακτινογραφεί τους δύο αντιπάλους.


«Θεωρώ ότι η ΑΕΚ έχει πολλαπλό προβάδισμα στο ντέρμπι. Είναι πιο πεινασμένη από τον Ολυμπιακό, αφού έχει διαπιστώσει ότι με νίκη κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου, τον οποίο έχει περίπου οκτώ χρόνια να γευτεί. Και παίζει στην έδρα της, στην οποία ο κόσμος αποτελεί πραγματικά τον δωδέκατο παίκτη. Είμαι σε θέση να το ξέρω, αφού το έχω βιώσει. Κάθε φορά μάς έβαζαν φτερά στα πόδια οι εκδηλώσεις της εξέδρας. Επιπλέον εκτιμώ ότι η ΑΕΚ έχει καλύτερα δουλεμένο υλικό από τον Ολυμπιακό και για τον λόγο αυτό τη θεωρώ καλύτερη ομάδα».


Ο Δέλλας ξεχωρίζει τέσσερις ποδοσφαιριστές, τους οποίους θεωρεί ικανούς να καθορίσουν την εξέλιξη του σημερινού ντέρμπι: «Ενα παιχνίδι δεν κρίνεται από έναν ή δύο παίκτες. Η ΑΕΚ όμως έχει δύο ποδοσφαιριστές των οποίων η απόδοση αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα. Είναι ο Ζήκος και ο Ζαγοράκης. Βέβαια και μια ενέργεια του Ντέμη ή του Τσάρτα μπορεί να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού αλλά επειδή εκτιμώ ότι το ντέρμπι θα κριθεί στις μονομαχίες του κέντρου οι Ζήκος – Ζαγοράκης είναι αυτοί που θα κρίνουν με την απόδοσή τους το παιχνίδι. Την απόδοση του Ολυμπιακού εκτιμώ ότι θα καθορίσει η εμφάνιση του Τζόρτζεβιτς. Στη μέρα του είναι ικανός να σηκώσει μια ομάδα στην πλάτη του. Κατά δεύτερο λόγο βαρόμετρο αποτελεί η απόδοση του Ζε Ελίας».


Για το τέλος, ο Δέλλας θέλησε να στείλει μήνυμα προς τους οπαδούς της ΑΕΚ: «Εδώ και δύο χρόνια πληρώνουμε στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τον εκνευρισμό και τον φανατισμό με συνέπεια η χρονιά να τελειώνει σε αυτά τα παιχνίδια για την ΑΕΚ. Οι παίκτες είμαι βέβαιος ότι θα συγκρατηθούν επειδή έχουν αλλάξει νοοτροπία. Ελπίζω και εύχομαι να κάνουν το ίδιο οι φίλοι της ομάδας».