Ένας 37χρονος υπάλληλος της Βουλής ετών, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα έντεκα άτομα που συνελήφθησαν τα ξημερώματα για τα επεισόδια που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων με επιθέσεις εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ.Από τους συλληφθέντες οι εννέα είναι Έλληνες και οι δύο αλλοδαποί και ερευνάται εάν είχαν ξανα απασχολήσει και στο παρελθόν.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά στις 4.30 από την οδό Τοσίτσα. Στις 05.50 δέκα λεπτά πριν αλλάξει η πρωινή την βραδινή βάρδια της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με μολότοφ και πέτρες.

Ο επικεφαλής της διμοιρίας πιστεύοντας πως αν τους καταδιώξει θα τους συλλάβει άρχισε το κυνηγητό μαζί με τους άλλους αστυνομικούς προς την πλατεία Εξαρχείων. Ξαφνικά τους είδε να μπαίνουν μέσα σε ένα κλειστό κατάστημα για να ξεφύγουν. Οι αστυνομικοί πήγαν έξω από το κατάστημα ενημερώνοντας παράλληλα το Κέντρο Επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ που τους ζήτησε να παραμείνουν στο σημείο αναμένοντας ενισχύσεις. Στη συνέχεια πέρασαν χειροπέδες στους κουκουλοφόρους και τους οδήγησαν στην Κρατική Ασφάλεια όπου αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς της διμοιρίας που είχε δεχθεί επίθεση και συνελήφθησαν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν πως οι ομαδικές συλλήψεις έγιναν ουσιαστικά χάρη στην πρωτοβουλία του επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ να καταδιώξει τους κουκουλοφόρους σε συνεργασία με τους συναδέλφους του στο Κέντρο Επιχειρήσεων και σημείωναν με νόημα πως «αν μας αφήσουν μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας όπως πρέπει».