από metereologos.gr
Τρίτη 17 Ιουλίου 2018
 
 

Ζεσταίνεται το κλίμα για την αξιοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων

Η Fraport είναι έτοιμη για μεταφορά τεχνογνωσίας
Ζεσταίνεται το κλίμα για την αξιοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων
O Αλεξάντερ Ζίνελ επισήμανε ότι στον πρώτο χρόνο που η Fraport διαχειρίζεται τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια, έχει ήδη αποδειχθεί από την πορεία της επιβατικής κίνησης και τις πρώτες εμφανείς βελτιώσεις στις υποδομές ότι «το μοντέλο που εφαρμόζει δικαιώνει τις προσδοκίες».
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Το ενδιαφέρον της Fraport Greece να διερευνήσει σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση τις δυνατότητες αξιοποίησης των 23 μικρών Περιφερειακών Αεροδρομίων, εξέφρασε από το βήμα του 2ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Αλεξάντερ Τσινέλ. Ένα χρόνο μετά την ανάληψη των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων, ζεσταίνεται και πάλι το κλίμα για την αξιοποίηση των υπολοίπων αεροδρομίων που είχαν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και σήμερα βρίσκονται στα χέρια του Υπερταμείου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece ανέφερε ότι, εφόσον ανοίξει η σχετική συζήτηση από την ελληνική Πολιτεία, η εταιρεία δηλώνει «έτοιμη» για την μεταφορά της τεχνογνωσίας των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, που έχει στη διαχείρισή της, στα υπόλοιπα «ορφανά» κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια.

Οπως επισήμανε στον πρώτο χρόνο που η εταιρεία διαχειρίζεται τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια, έχει ήδη αποδειχθεί από την πορεία της επιβατικής κίνησης και τις πρώτες εμφανείς βελτιώσεις στις υποδομές ότι «το μοντέλο που εφαρμόζει η Fraport Greece δικαιώνει τις προσδοκίες». Σήμερα, το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια, ύψους 415 εκατ. ευρώ, βρίσκεται σε εξέλιξη με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2021, με έμφαση στη να σφαλή λειτουργία των αεροδρομίων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο επικεφαλής της εταιρείας στη μεγάλη σημασία της σταδιακής μεταβολής του μίγματος των εσόδων της εταιρείας προς όφελος των επιβατών. Περιγράφοντας το οικονομικό μοντέλο της εταιρείας, δήλωσε ότι επικεντρώνεται στα αεροπορικά τέλη σε ποσοστό άνω του 80%, ενώ μόνο μικρό ποσοστό προκύπτει από εμπορικές εκμεταλλεύσεις, λόγω της έλλειψης των σχετικών υποδομών, αλλα και της επιβατικής κίνησης. Για το λόγο αυτό «δημιουργούμε την κατάλληλη υποδομή και εφόσον δημιουργήσουμε τη σωστή εμπειρία για έναν τουρίστα, τότε πιστεύουμε ότι εν καιρώ θα μας επιτρέψει να μπορέσουμε να έχουμε τα προσδοκώμενα κέρδη» είπε.

Ειδική μνεία έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece στο κομμάτι της απασχόλησης, τονίζοντας ότι στα περιφερειακά αεροδρόμια απασχολούνται 600 άτομα, που όλοι τους είναι Έλληνες.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Zinell επεσήμανε ότι η χώρα μας έχει ανάγκη από νέες υποδομές στις αερομεταφορές. Όπως είπε, «πριν από αρκετά χρόνια, οι αναλυτές μας ρώτησαν γιατί θέλουμε να επενδύσουμε στην Ελλάδα της ύφεσης. Η απόψή μου είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει κατανοήσει τις δυνατότητές της. Αυτή τη στιγμή έχει αρχίσει να αναπτύσσεται. Αρκετοί απευθύνονται σε εμάς για να μάθουν την εμπειρία μας. Οπότε ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε τις επενδύσεις».


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (1)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Αιτία ανόδου της τουριστικής κίνησης | 16/05/2018 21:10
  Αυτό που δεν απαντά κανείς υπεύθυνα γιατί δεν τολμά είναι αν η αύξηση οφείλεται σε καλές δικές μας επιδόσεις ή πάνε χάλια οι υπόλοιποι γείτονες. Αν η Βόρειο-ανατολική Αφρική και η Τουρκία ηρεμήσουν τότε μπορούμε να αποχαιρετήσουμε τους αριθμούς αφίξεων των τελευταίων ετών. Εκτός αν φυσικά κάνουμε σοβαρή δουλειά ώστε να προωθήσουμε τη χώρα ως τουριστικό προορισμό για 12 μήνες
  Cynical
  απάντηση21
   
-