Μπαράζ κινητοποιήσεων, συλλαλητήρια και πορείες πραγματοποιούν σήμερα εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, συνταξιούχοι καθώς και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο λόγω τριών συγκεντρώσεων.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν στις 10 το πρωί από την πλατεία Κοτζιά όπου οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές των συντάξεων στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση το προσεχές διάστημα.

Σε εξέλιξη είναι η προσυγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από τα γραφεία της 1ης ΥΠΕ στους Αμπελοκήπους, με πορεία προς το Μαξίμου, τη Βουλή και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 10:00 μέχρι τις 15:00 και 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της υπόλοιπης χώρας.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ και ζητούν την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου.

Σε εξέλιξη και η πορεία των εργαζομένων στη ΔΕΗ

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας πορεία εργαζομένων που αντιδρούν στο σχέδιο νόμου «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού». Οι διαδηλωτές κατευθύνονται προς τη Βουλή, όπου θα τεθεί το μεσημέρι προς ψήφιση το νομοσχέδιο.

Η προσυγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας στην οδό Χαλκοκονδύλη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν την πορεία τους προς το Σύνταγμα. Στο ύψος της οδού Σταδίου ενώθηκαν με μπλοκ των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και πραγματοποιήθηκε κοινή πορεία.

Η Ένωση τεχνικών ΔΕΗ σε ανακοίνωση της, μεταξύ άλλων κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ξεπουλάει χωρίς αιδώ τις λιγνιτικές μονάδες και τα Ορυχεία σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα και καταδικάζει σε μαρασμό την πιο παραγωγική Επιχείρηση της πατρίδας».

Στάση εργασίας στα τρόλεϊ

Πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 12.00 έως τις 17.00, πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ προκειμένου να συμμετάσχουν στη γενική τους συνέλευση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων, «το Δ.Σ. μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 19/4/2018, αποφάσισε να ορίσει την εξ αναβολής Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 25 Απριλίου με θέματα διοικητικός- οικονομικός απολογισμός».