από metereologos.gr
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
 
 

Ξεκίνησε η ενεργοποίηση των ΑTH.ENA cards για ανέργους και ΑμεΑ

Μόνο στα αυτόματα μηχανήματα – Η διαδικασία βήμα-βήμα
Ξεκίνησε η ενεργοποίηση των ΑTH.ENA cards για ανέργους και ΑμεΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) (File: IMG_3409.jpg )
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ένα από τα τελευταία βήματα για την πλήρη εφαρμογή του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ξεκίνησε. Άνεργοι και ΑμεΑ έχουν πλέον τη δυνατότητα, μέσω των αυτόματων μηχανημάτων και μόνο, να ενεργοποιήσουν τις προσωποποιημένες κάρτες τους. Μέχρι σήμερα, ο ΟΑΣΑ έχει διεκπεραιώσει περισσότερες από 95.000 αιτήσεις ανέργων και ΑμεΑ, βεβαιώνοντας το δικαίωμά τους σε δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα μεταφοράς της πρωτεύουσας.

Άνεργοι και ΑμεΑ που έχουν παραλάβει την προσωποποιημένη ATH.ENA Card έχουν πια τη δυνατότητα να την ενεργοποιήσουν, αλλά μόνο στα 300 αυτόματα μηχανήματα, που βρίσκονται σε όλους τους σταθμούς μετρό και ηλεκτρικού, σε στάσεις του τραμ και σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου της ΟΣΥ (αναλυτικά στην ιστοσελίδα www.athenacard.gr).

Υπενθυμίζεται ότι άνεργοι, ΑμεΑ, καθώς και άλλες ομάδες που δικαιούνται δωρεάν ή μειωμένου κομίστρου πρέπει να πιστοποιούν το δικαίωμά τους μέσω της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ.

Οι άνεργοι, σε αντίθεση με τα ΑμεΑ, θα πρέπει να «φορτίζουν» με το δωρεάν κόμιστρο τις προσωποποιημένες κάρτες τους σε μηνιαία βάση. Το δωρεάν κόμιστρο ενεργοποιείται μόνο στα αυτόματα μηχανήματα και όχι στα εκδοτήρια.

Βήματα ενεργοποίησης δωρεάν κομίστρου


Για την ενεργοποίηση του δωρεάν κομίστρου, ο δικαιούχος καλείται να υλοποιήσει τα ακόλουθα βήματα:

1. Μεταβαίνει σε ένα από τα 300 «Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών» (ΑΜΕΚ) του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

2. Στην αρχική οθόνη του ΑΜΕΚ, επιλέγει τη γλώσσα που επιθυμεί και στη συνέχεια, την επιλογή «Επιδότηση» από το βασικό μενού.

3. Τοποθετεί κατακόρυφα την προσωποποιημένη ATH.ENA Card στην υποδοχή που βρίσκεται στο κάτω αριστερά μέρος της πρόσοψης του ΑΜΕΚ.

4. Η συσκευή αναγνωρίζει αυτόματα, εάν η συγκεκριμένη κάρτα δικαιούται επιδότησης και στην περίπτωση αυτή, ο επιβάτης επιλέγει το «ΟΚ» για να ξεκινήσει η διαδικασία φόρτισης της κάρτας του.

Προσοχή: όσο διαρκεί η φόρτιση του κομίστρου δεν πρέπει να αφαιρεθεί η κάρτα από την υποδοχή.

5. Με το πέρας της διαδικασίας, ο επιβάτης αφαιρεί την κάρτα από την υποδοχή και παραλαμβάνει την απόδειξη από τη θύρα εξόδου. Η κάρτα έχει φορτιστεί με το δωρεάν κόμιστρο και είναι έτοιμη προς χρήση.


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.