Νέα αεροπορική βάση στην Αθήνα δημιουργεί η Volotea. Η αεροπορική εταιρεία που συνδέει πόλεις μεσαίου και μικρού μεγέθους στην Ευρώπη, προσθέτει στο δίκτυό της την 12η βάση της η οποία είναι και η πρώτη στην Ελλάδα. Επιπλέον, η Volotea ενισχύει τους προορισμούς της από την Αθήνα με δύο νέα δρομολόγια προς τη Βερόνα και το Ηράκλειο.

Σε συνέχεια της δέσμευσης για περαιτέρω ανάπτυξη στην ελληνική αγορά, που είχε εκφραστεί πέρσι στην αντίστοιχη συνάντηση εκπροσώπων της εταιρείας με δημοσιογράφους, σήμερα η ισπανική εταιρεία ανακοίνωσε τη δημιουργία της 12ης βάσης της με ένα αεροσκάφος στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), η οποία θα εγκαινιαστεί στις 26 Απριλίου 2018. Η Volotea θα ξεκινήσει την πρόσληψη πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας στις αρχές του προσεχούς έτους, δημιουργώντας περίπου 30 άμεσες θέσεις εργασίας στην Αθήνα.
Η εταιρεία θα αυξήσει τη χωρητικότητά της κατά 160%, προσφέροντας 320.000 αεροπορικές θέσεις. Επίσης, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο του 2018 θα ξεκινήσει δυο νέα δρομολόγια από την Αθήνα. Πρώτο εντάσσεται στις 26 Απριλίου το Ηράκλειο και ακολουθεί στις 31 Μαΐου η Βερόνα. Οι πωλήσεις και για τα δύο δρομολόγια έχουν ήδη ξεκινήσει στην ιστοσελίδα της εταιρείας, www.volotea.com, καθώς και μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων. Πριν τα εγκαίνια της βάσης θα ανακοινωθεί νέα ενίσχυση των δρομολογίων της εταιρείας.
Οι νέες πτήσεις προστίθενται στους έξι προορισμούς που εξυπηρετεί ήδη η Volotea από τον ΔΑΑ, τέσσερις στην Ιταλία (Βενετία, Μπάρι, Γένοβα, Παλέρμο) και δύο εσωτερικού σε Σαντορίνη και Μύκονο.
«Ανακοινώνουμε σήμερα τη δημιουργία μίας ακόμη βάσης στο δίκτυό μας, στην Αθήνα. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη θερμή υποδοχή και νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την ενίσχυση των υπηρεσιών μας στην Αθήνα, δημιουργώντας θέσεις εργασίας στην εγχώρια αγορά», δήλωσε ο γενικός διευθυντής και συνιδρυτής της Volotea, κ. Lázaro Ros. «Η εξέλιξη αυτή θα ενισχύσει τη λειτουργία μας στην Ελλάδα. Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε επίσης τις νέες συνδέσεις μας από το αεροδρόμιο της Αθήνας. Τα δρομολόγια προς τη Βερόνα και το Ηράκλειο θα επιτρέψουν στους πελάτες μας να ανακαλύψουν τους υπέροχους αυτούς προορισμούς, που είναι ανάμεσα στις πιο ξεχωριστές πόλεις της Ιταλίας και της Ελλάδας».
«Καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά την απόφαση της Volotea να δημιουργήσει βάση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ενισχύοντας πολύ δυναμικά την παρουσία της στην αγορά της Αθήνας. Μετά από 2 1/2 χρόνια συνεπούς και επιτυχημένης δραστηριοποίησης σε διεθνή και εγχώρια δρομολόγια, υποδεχόμαστε τώρα στο αεροδρόμιο της Αθήνας τη Volotea ως εταιρεία βάσης. Για αυτό το σημαντικό βήμα που συνοδεύεται από την προσθήκη δύο ακόμη προορισμών με ιδιαίτερη δυναμική, ευχόμαστε καλή επιτυχία στη Volotea και εξακολουθούμε να στηρίζουμε την εταιρεία, όπως και όλους τους αεροπορικούς συνεργάτες μας, στην αναπτυξιακή πορεία της» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΑΑ, κ. Γιάννης Παράσχης.
Η Volotea δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της ειδική προσφορά που δίνει για 48 ώρες τη δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων από 9 ευρώ για τους νέους προορισμούς.
Η επιβατική κίνηση της εταιρείας τον Σεπτέμβριο είχε ανέλθει σε 14 εκατομμύρια επιβάτες από την πρώτη πτήση της το 2012. Εφέτος, αναμένεται να υπερβεί τα 4,7 εκατομμύρια επιβάτες. Το 2018, θα εγκαινιάσει 58 νέα δρομολόγια – φθάνοντας συνολικά τα 293 δρομολόγια και πετώντας σε 78 ευρωπαϊκές πόλεις μεσαίου και μικρού μεγέθους σε 13 χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Κροατία, Τσεχική Δημοκρατία, Αλβανία, Πορτογαλία, Μάλτα, Αυστρία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο. Για το 2018, μόλις ανακοινώθηκαν νέες βάσεις στο Μπιλμπάο και στη Μασσαλία. Η Volotea θα δημιουργήσει στο επόμενο έτος 250 επιπλέον θέσεις εργασίας.