Μαζικές προσλήψεις προσωπικού και αύξηση δαπανών για την Υγείας ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) δηλώνοντας την ευθεία αντίθεσή του στο νομοσχέδιο με τις αλλαγές στον χρόνο οργάνωσης του ωραρίου των νοσοκομειακών γιατρών.

«Εάν η εφαρμογή της (ευρωπαϊκής) Οδηγίας που μειώνει το χρόνο εργασίας δεν συνδυαστεί με αύξηση της χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας και μαζικές προσλήψεις, τότε δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να βελτιώσει τη λειτουργία των Νοσοκομείων, αλλά πιθανόν θα επιφέρει και επιδείνωση της λειτουργίας τους», υπογραμμίζει το ΔΣ του ΠΙΣ.

Το θεσμικό όργανο εκπροσώπησης των γιατρών επισημαίνει ότι τα νοσοκομεία των νησιωτικών, και δυσπρόσιτων περιοχών έχουν ανάγκη ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό και πόρους προκειμένου να επιτελέσουν το ρόλο τους.

Ο ΠΙΣ σχολιάζοντας και τις δηλώσεις της πολιτική ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για φαινόμενα διαφθοράς στον ιατρικό κόσμο τονίζει ότι «δεν έχει δικαίωμα κανένας Υπουργός Υγείας, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία με προχειρότητα να ομιλεί «για φακελάκια σε ποσοστό 80%», γιατί το κλίμα το οποίο δημιουργείται στη κοινωνία προκαλεί διάρρηξη σχέσης ιατρού-ασθενή, αλλά και εμπιστοσύνης γενικότερα στον ιατρικό κόσμο. Όταν μάλιστα αυτά λέγονται από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας ο οποίος είναι και ιατρός, έχουν βαρύ κοινωνικό αντίκτυπο και ο ιατρικός κόσμος όχι μόνο καταδικάζει αυτή τη πρακτική, αλλά καλεί να σταματήσει αυτή η ακρότητα που μόνο ζημία προκαλεί σε όλο το φάσμα της κοινωνίας και του ιατρικού κόσμου ειδικότερα».

Ο ΠΙΣ χαρακτηρίζει τις αποδοχές των νοσοκομειακών ιατρών «απαράδεκτα χαμηλές» και αποδίδει ευθύνη στην ασκούμενη πολιτική.