από metereologos.gr
Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
 
 

Οταν η ΕΛ.ΑΣ. επισκεπτόταν... μέντιουμ για να εξαρθρώσει τη 17Ν

Οι μεταφυσικές έρευνες, ο αφρικανός ξενοδόχος και ο τοκογλύφος χρηματόδοτης
Οταν η ΕΛ.ΑΣ. επισκεπτόταν... μέντιουμ για να εξαρθρώσει τη 17Ν
Στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 ανώτερος αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής είχε απευθυνθεί σε... μέντιουμ προκειμένου να βρεθεί στα ίχνη της 17Ν
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Αναζητήσεις μελών της 17Ν σε... μέντιουμ, έρευνες για τον αρχηγό της με πρόσχημα την ανέγερση ξενοδοχείου στην Αθήνα, προσαγωγές ανυποψίαστων ατόμων από λάθος σκίτσα, σημαντικά λάθη από παρανοήσεις σε κλειδιά που βρέθηκαν σε γιάφκες...

Αυτές είναι ορισμένες από τις άγνωστες πτυχές των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για τη 17Ν και του παρασκηνίου της υπόθεσης που προκαλούν απορίες και... χαμόγελα! Στις 29 Ιουνίου συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από την εξάρθρωση της οργάνωσης-«φάντασμα» που είχε προχωρήσει επί 27 χρόνια σε δεκάδες αιματηρές επιθέσεις (σχετικό ρεπορτάζ στο «Βήμα της Κυριακής»). Η επέτειος αυτή υπενθύμισε τις δραματικές πτυχές της δράσης της 17Ν, τις στοχευμένες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και άλλες σημαντικές πλευρές της υπόθεσης.

Ομως, 15 χρόνια μετά ανακύπτουν επτά μάλλον περίεργα έως σουρεαλιστικά στοιχεία για τις έρευνες των Αρχών και όσα συνόδευαν τον μύθο της 17Ν.

1. Εκπληκτα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που προχώρησαν προ μερικών ετών σε αναδίφηση παλιών υπηρεσιακών φακέλων ανακάλυψαν ότι στις αρχές της δεκαετίας του '90 δραστήριος ανώτερος αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχε απευθυνθεί σε... μέντιουμ προκειμένου να βρεθεί στα ίχνη της 17Ν. Σύμφωνα με τα έγγραφα που εντοπίστηκαν, η επίκληση των μεταφυσικών δυνάμεων υπήρξε κυρίως για την εξιχνίαση της δολοφονίας το 1989 στο Κολωνάκι του βουλευτή Παύλου Μπακογιάννη. Σημειώνεται ότι και παλιοί αξιωματικοί της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη αλλά και της ΕΥΠ είχαν αναζητήσει διά της... μαγείας λύση σε υποθέσεις που χειρίζονταν.

2. Επί σειρά ετών λοιπόν ζητούμενο ήταν ποια ήταν τα ασύλληπτα μέλη της 17Ν που συνέχιζαν ανενόχλητοι επί 27 χρόνια τη δράση τους. Αρχικά αναφερόταν ότι ήταν άραβες τρομοκράτες, ισραηλινοί κομάντος, άνθρωποι της CIA, ενώ υπήρξαν και εκθέσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. που συνέδεαν τους εκτελεστές της οργάνωσης με υπουργούς του ΠαΣοΚ! Σε βιβλίο που εξέδωσε ο κ. Καμμένος στις αρχές της δεκαετίας του '90 αφού εξετάζει δεκάδες λάθος σενάρια, επιχειρεί να συνδέσει κι αυτός τη 17Ν με το ΠαΣοΚ. Ανάμεσα στα άλλα ανέφερε τότε: «Εκείνο που αντιμάχεται η ελλαδική τρομοκρατία δεν είναι το ίδιο το ΠαΣοΚ. Είναι το "τελικό του πρόσωπο". Το "αρχικό πρόσωπο" ήταν το ορθό!» 

 3. Την περίοδο 2002-2002 μετά τη δολοφονία του βρετανού αξιωματούχου Στίβεν Σόντερς συγκροτημένη έρευνα για να εντοπίσουν τον αρχηγό της 17Ν πραγματοποιούσαν μυστικοί πράκτορες της Σκότλαντ Γιαρντ, οι οποίοι επεδίωκαν επαφή με άτομα που γνώριζαν τον βασικό ύποπτο Αλέξανδρο Γιωτόπουλο από την περίοδο της επταετίας στο Παρίσι. Οι βρετανοί πράκτορες ούτε λίγο ούτε πολύ είχαν εμφανισθεί ως αφρικανοί επιχειρηματίες, φίλοι του Νέλσον Μαντέλα, που ενδιαφέρονταν για την ανέγερση ξενοδοχείων αλλά και δημιουργία ΜΜΕ στην Ελλάδα! Ωστόσο αργότερα δήλωναν ότι «φοβούνται και τη δράση των τρομοκρατών στην Ελλάδα» προκειμένου να ρωτήσουν τους έλληνες συνομιλητές τους για συγκεκριμένους υπόπτους.

4. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. περιγράφουν άγνωστο στιγμιότυπο από την ανάκριση βασικού υπόπτου για συμμετοχή στη 17Ν, ο οποίος ασχολούνταν με την κτηνοτροφία σε περιοχή εκτός Αθηνών. Ο ύποπτος λοιπόν που εντοπίστηκε κοντά στον χώρο της δουλειάς του, υπό την πίεση των αστυνομικών και των στοιχείων που παρουσιάζονταν άρχισε να ομολογεί σημαντικά στοιχεία για τη δομή και τις επιθέσεις της 17Ν, σε μερικές από τις οποίες είχε συμμετοχή.

Εκπληκτοι ωστόσο οι αξιωματικοί άκουσαν τον υπό σύγχυση εξεταζόμενο - μετά την περιγραφή των πράξεών του - να ζητεί με μεγάλη φυσικότητα από τους αστυνομικούς «τώρα που σας τα είπα όλα, μπορώ να γυρίσω στα πρόβατα;». Σαν να μη συμβαίνει τίποτα, και η ομολογία του δεν θα είχε καμία απολύτως συνέχεια...

 5. Ενα από τα μεγάλα ζητούμενα των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής ήταν ποιος είχε δώσει την αρχική πληροφορία στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ότι επίκειται επιχείρηση της 17Ν στην οδό Λουίζης Ριανκούρ που ακολούθησε το γνωστό «φιάσκο». Σύμφωνα λοιπόν με ροή «κλειστής πληροφόρησης» (δεν βρέθηκαν πλήρη αποδεικτικά στοιχεία), το τηλεφώνημα αυτό υπήρξε από μια γυναίκα που είχε επαφές με μέλος της οργάνωσης. Η γυναίκα αυτή εθίγη για ένα προσωπικό θέμα και αφού του κατέστρεψε πολλά έπιπλα του σπιτιού, προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση

6. Η καθυστέρηση στην εξάρθρωση της 17Ν υπήρξε λόγω μιας σωρείας λανθασμένων εκτιμήσεων από ένα κλειδί αυτοκινήτου που βρέθηκε σε γιάφκα άλλων ενόπλων (της οργάνωσης «Αντικρατική Πάλη») στα Σεπόλια, από παρανοήσεις σε σχέση με τα αρχεία της Στάζι κ.λπ. Ομως σημαντικά λάθη υπήρξαν από λάθος αναγνωρίσεις υπόπτων και σκίτσα υπόπτων που πολλοί τα συνέδεσαν με λάθος άτομα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας άσχετος με τη 17Ν αναρχικός που όπως διαπιστώθηκε εκ των ύστερων έμοιαζε εντυπωσιακά με τον Σάββα Ξηρό (σγουρά μαλλιά, γυαλιά κ.λπ.) είχε θεωρηθεί κεντρικό μέλος της οργάνωσης-«φάντασμα» και είχε βρει μεγάλο μπελά.

7. Ενα από τα ερωτήματα της κοινής γνώμης είναι γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιασθεί καμία ταινία για τη δράση της 17Ν, παρότι ήδη έχουν παρέλθει 15 χρόνια από το τέλος της δράσης της. Η βασική εξήγηση είναι ότι θεωρείται από καλλιτεχνικούς παράγοντες και όχι μόνο «δύσκολο και ευαίσθητο θέμα» μέχρι και σήμερα. Προ πενταετίας όμως υπήρξε αρχικό εγχείρημα και είχε κυκλοφορήσει τρέιλερ με αμφιλεγόμενη ταινία για τη δράση της 17Ν. Αυτό ωστόσο που είναι άγνωστο είναι ότι η συγκεκριμένη φιλόδοξη παραγωγή σταμάτησε διότι εκτός των άλλων υπήρξε πρόβλημα... χρηματοδότησής της. Κι αυτό γιατί ο επιχειρηματίας που έδινε τα περισσότερα χρήματα για την «ταινία της 17Ν» κατηγορήθηκε για το μεγάλο κύκλωμα τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη το 2012...


HeliosPlus
Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (4)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Ποιμήν το επάγγελμα | 05/07/2017 17:03
  Ο υπ αριθμόν 4 ύποπτος, ήταν τελικά ο...Τραμπάκουλας....
  Παληός
  απάντηση00
   
   
  Το επτασφράγιστο μυστικό | 05/07/2017 12:19
  Οι τρομοκράτες είναι μεταμφιεσμένοι εξωγήινοι που όμως έχουν πάρει το χρίσμα των Μασόνων υπό την καθοδήγηση της CIA , της Άγκυρας και του Βατικανού με απώτερο στόχο την εξαφάνιση του Ελληνικού Ορθόδοξου πολιτισμού !!
  Αχαούχα
  απάντηση12
   
   
  Και οι αξιωματικοί που κάνουν αυτά τα λάθη | 05/07/2017 09:05
  λαμβάνουν τεράστιους (ως προς την αποτελεσματικότητά τους μισθούς) δεν αξιολογούνται και απολαμβάνουν προνόμια και σταθερή δουλειά.
  Cynical
  απάντηση11
   
   
  Αναξιοπιστία? | 04/07/2017 18:29
  Ο "επιχειρηματίας που θα χρηματοδοτούσε κατηγορήθηκε". Αφήνετε να εννοηθεί ότι κύκλοι τον αποδυνάμωσαν. Δεν κατηγορήθηκε, καταδικάστηκε: Ανήκει στα 4 κυκλώματα του 2012 που εξαρθρώθηκαν - με πολυετείς ποινές - της Θεσσαλονίκης.
  Ιο
  απάντηση10
   
-