Εύκολη, άμεση και ασφαλή μετακίνηση στους πρόσφυγες που διαμένουν στα camps του Σχιστού και του Σκαραμαγκά, διασφαλίζει η Taxibeat, σε συνεργασία με την ΑctionAid. Για τη διευκόλυνση των προσφύγων, κυρίως των γυναικών που μετακινούνται συχνά με ταξί, η Taxibeat εφαρμογή για iOS και Android μεταφράστηκε στα αραβικά, μετά από πρόταση της ΑctionAid.
Με τον τρόπο αυτό, οι πρόσφυγες που διαθέτουν smartphone μπορούν εύκολα να καλέσουν ταξί μέσω της εφαρμογής ξεπερνώντας τη δυσκολία της γλώσσας. Το αίτημα της ανθρωπιστικής οργάνωσης προέκυψε από το γεγονός ότι ειδικότερα οι γυναίκες πρόσφυγες, ενώ χρησιμοποιούν συχνά ταξί για τη μετακίνησή τους, αισθάνονται ανασφαλείς με τους οδηγούς και συχνά πέφτουν θύματα κερδοσκοπίας.
«Αποδεικνύουμε με πράξεις πως η υπευθυνότητα και η κοινωνική συνεισφορά αποτελούν στάση ζωής και όχι απλά ένα εταιρικό καθήκον. Για εμάς στην Taxibeat είναι μέρος της καθημερινότητάς μας» δήλωσε σχετικά η υπεύθυνη επικοινωνίας και marketing της Taxibeat, κυρία Θάλεια Γελαδάκη. Μέχρι σήμερα η εφαρμογή ήταν διαθέσιμη σε ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά.