Από τον Άρειο Πάγο θα παρελάσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση παραίτησης της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς κυρίας Ελένης Ράικου. Όπως κατέστησε σαφές,

το μεσημέρι της Τρίτης, η ίδια η πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου κυρία Βασιλική Θάνου, έχουν ήδη κληθεί από τα αρμόδια θεσμικά όργανα τόσο η ανακρίτρια, που έκανε την αναφορά σε βάρος της κυρίας Ράικου, κυρία Ηλιάνα Ζαμανίκα, όσο και ο επόπτης ανακριτών, κ. Σταμάτης Δασκαλόπουλος, προκειμένου «να υποβάλουν αντίγραφο της αναφοράς της ανακρίτριας, για να ελεγχθούν αρμοδίως οι αναφερόμενες σ’ αυτήν παραλείψεις». Η κυρία Θάνου σημειώνει ότι «ομοίως θα ελεγχθούν τα καταγγελλόμενα από την Εισαγγελέα Διαφθοράς».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου υπογραμμίζει το γεγονός ότι η κυρία Ράικου θα αποχωρούσε σε λίγο καιρό, για να επισημάνει ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής έχει αποστείλει από τις 16 Μαρτίου ερώτημα στον Άρειο Πάγο, για την αντικατάσταση ή μη της επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς

Προαναγγέλλει δε ότι «εντός των επομένων ημερών θα συνεδριάσει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, για να αποφασίσει επί του εν λόγω θέματος».

Και διευκρινίζει η κυρία Θάνου : «Ο ορισμός Εισαγγελικού Λειτουργού, ως Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, γίνεται με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο είναι, κατά νόμο, το μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει για την ανανέωση ή όχι της θητείας του ήδη ορισθέντος και ασκούντος τα σχετικά καθήκοντα Εισαγγελέως, λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια αντικειμενικά όπως η διάρκεια του ήδη υπάρχοντος χρόνου θητείας, η επίδοση και η απόδοση στην άσκηση των καθηκόντων κλπ.»