Μέσω facebook οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής εξιχνίασαν την δολοφονία του 47χρονου αρχιμανδρίτη στα μέσα Φεβρουαρίου στο Γέρακα και έφτασαν στα ίχνη των δυο βασικών υπόπτων, υπηκόων Πακιστάν.



Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν τις συνομιλίες που είχε ο άτυχος ιερέας στο facebook και στο μικροσκόπιο μπήκε μια εξ αυτών που ήταν με υπήκοο Πακιστάν στον οποίο είχε υποσχεθεί να βοηθήσει για να αποκτήσει άδεια παραμονής στην Ελλάδα.



Οι δυο κατηγορούμενοι που εργάζονταν σε αγρόκτημα στη Κρήτη την ημέρα της δολοφονίας έφυγαν από το νησί και ήρθαν στην Αθήνα. Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον αρχιμανδρίτη και τον σκότωσαν ενώ μέσα από το διαμέρισμα αφαίρεσαν ένα λάπτοπ, πολύτιμα αντικείμενα κ.α. Ακολούθως κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και διέφυγαν στην χώρα τους και αναζητούνταi.



Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης «έφτασαν» ως το αγρόκτημα που εργάζονταν οι ύποπτοι και περισυνέλεξαν γενετικό υλικό τους το οποίο συνέκριναν με DNA που είχε βρεθεί στο σπίτι του αρχιμανδρίτη. Έτσι εξακριβώθηκε η εμπλοκή των δυο αλλοδαπών.

Επίσης όπως είχε αναφέρει το «Βήμα» στις 8 Μαρτίου «για την δολοφονία του 47χρονου ιερέα στο Γέρακα υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις για αλλοδαπούς δράστες και οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο έγκλημα να έχει τελικώς αρκετές ομοιότητες -ως προς τρόπους δράσης, κίνητρα κλ.π- με εκείνη του άτυχου συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, τον Δεκέμβριο του 2014 στην Κυψέλη».


Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 46χρονου ημεδαπού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 13-2-2017, εντός της οικίας του στον Γέρακα.

Οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα έρευνας και όπως διαπιστώθηκε είχαν αφαιρεθεί διάφορα αντικείμενα, ενώ δεν παρατηρήθηκαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα εισόδου.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του ήταν ασφυκτικός.

Όπως προέκυψε από την έρευνα και την ενδελεχή συνδυαστική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, δράστες είναι δύο αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 28 και 33 ετών.

Περαιτέρω και μετά από αναζήτηση, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες μετά την ανθρωποκτονία διέφυγαν στο Πακιστάν.

Η σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία για την έκδοση και διεθνών ενταλμάτων σύλληψης.

Επιπρόσθετα υπεβλήθη αίτημα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών των δραστών.