Σε σχετικά καλό σημείο φέρεται να βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τις δύο αιματηρές επιθέσεις των οδηγών ταξί (εκ των οποίων ο ένας έχασε την ζωή του) στην Κηφισιά αλλά και για την δολοφονία -προ 20 ημερών- του αρχιμανδρίτη Ιερόθεου, μέσα στο σπίτι του στο Γέρακα Αττικής. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφέρονται σε σημαντική πρόοδο στις έρευνες και σε προσπάθεια «σύγκλισης στοιχείων».
Οσον αφορά την δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί και τον τραυματισμό του 32 χρόνου συναδέλφου του σε χώρο 10 οικοδομικών τετραγώνων, κοντά στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιά, οι αστυνομικοί μιλούν για εξέταση των προφίλ 5-7 βασικών «υπόπτων». Αυτά φαίνεται να έχουν προκύψει από την ανάλυση των επιθέσεων, από συσχετισμό με άλλα περιστατικά, από το «εγκληματολογικό ιστορικό» της περιοχής, από τις αναλύσεις στοιχείων από εταιρείες ταξί, από μαρτυρίες κατοίκων, από κάμερες και κινητά, από αναζητήσεις πώλησης μετασκευασμένων όπλων κλ.π.
Σημαντικό στοιχείο για τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ είναι αποτυπώματα και δείγματα DNA που έχουν ληφθεί από το ταξί του δολοφονηθέντα 52χρονου. σύμφωνα με εκτιμήσεις ένα από αυτά μπορεί να ανήκει στον αναζητούμενο δράστη του εγκλήματος. Ετσι ώστε να λειτουργήσει σαν στοιχείο επαλήθευσης της εμπλοκής του στο έγκλημα. Κι αυτό σε περίπτωση που δεν μπορεί από άλλον κατ’ οίκον έλεγχο ή άλλη έρευνα να βρεθεί το όπλο κρότου-αερίου που χρησιμοποίησε ο δράστης αλλά και αν δεν προχωρήσει σε άλλο εγκληματικό εγχείρημα. Σημειώνεται ότι από τις έρευνες στα δύο ταξί (του νεκρού 52χρονου και του τραυματισθέντα 32 χρόνου οδηγού) δεν βρέθηκαν κοινά αποτυπώματα αφού τα σχετικά ευρήματα στο όχημα του τραυματισθέντα οδηγού ήταν πενιχρά. Χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποκλεισθεί να εντοπισθεί και εκεί ενοχοποιητικό στοιχείο για τον δολοφόνο, εάν συλληφθεί.
Για την δολοφονία του 47χρονου ιερέα στο Γέρακα υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις για αλλοδαπούς δράστες και οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο έγκλημα να έχει τελικώς αρκετές ομοιότητες -ως προς τρόπους δράσης, κίνητρα κλ.π- με εκείνη του άτυχου συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, τον Δεκέμβριο του 2014 στην Κυψέλη.