«Προϋπολογισμό μιζέριας» χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία τις δαπάνες για το 2017 καταγγέλοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προβλέπει μείωση στον προϋπολογισμό του υπουργείο Υγείας κατά 4% περίπου και στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ κατά 38,1%.

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά το υπουργείο Υγείας, ο προϋπολογισμός του για το 2017 μειώνεται στα 4,198 δισ. ευρώ, από 4,351 δισ. ευρώ το 2016, δηλαδή κόβονται 159 εκατομμύρια ευρώ από την Υγεία.

Για τον ΕΟΠΠΥ, η φετινή επιχορήγηση είναι μειωμένη κατά 38,1%, στα 326 εκατ. ευρώ, αντί των 526 εκατ. ευρώ επιχορήγησης που αναμένεται να πάρει ως το τέλος της χρονιάς. Τα νοσοκομεία αναμένεται να επιχορηγηθούν φέτος με 1,5 δισ. ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό θα δοθεί και το 2017.

«Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα πρέπει να αφήσει κατά μέρους την προπαγάνδα γιατί τα γραπτά τους, δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος. Τουλάχιστον να μην υποτιμούν την νοημοσύνη των πολιτών» αναφέρει ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου.

«Η υγεία αποτελεί πρώτη ιεράρχηση για την ΝΔ, αφού για εμάς η ανάπτυξη θα στηρίζεται σε ένα δίκαιο κοινωνικό κράτος, μακριά από ιδεοληψίες, ερασιτεχνισμούς και αναχρονιστικές λογικές, στις οποίες έχει επιδοθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ» συμπληρώνει ο κ. Οικονόμου.