από metereologos.gr
Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
 
 

«Οπλα, εκρηκτικά και υλικά... μακιγιάζ» στην παρακολούθηση Καραμανλή

Τα επεισόδια του 2008, οι άφαντοι ρώσοι πράκτορες και η περίεργη «συνάντηση» στο Κολωνάκι
«Οπλα, εκρηκτικά και υλικά... μακιγιάζ» στην παρακολούθηση Καραμανλή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Αναφορές σε εντοπισμό όπλων Καλάσνικοφ και Τοκάρεφ, ζελατοδυναμίτιδας αλλά και υλικών... μακιγιάζ, γυναικείων ρούχων και σκηνών (πιθανώς για νυχτερινή διαβίωση) που κατείχε 20μελής ομάδα «αγνώστων» ελληνικής καταγωγής οι οποίοι παρακολουθούσαν το 2008 τον τότε πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή περιέχουν δικαστικά έγγραφα που παρουσιάζει «Το Βήμα». Ανάμεσα στα μυστηριώδη άτομα που φέρεται να ακολουθούσαν τον κ. Καραμανλή φέρεται ότι ήσαν αρκετές γυναίκες, ενώ τμήμα των παρακολουθήσεων φέρεται να έχουν γίνει έξω από το... ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και στον Χολαργό.

Τα «μυστικά» του φακέλου

Πρόκειται για τον δικαστικό φάκελο σχετικά με το καταγγελλόμενο σχέδιο «Πυθία», της παρακολούθησης και πιθανής «δολοφονίας» το 2008 του τότε πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, αλλά και για τις υποκλοπές και διαρροές εγγράφων από την ΕΥΠ που οδήγησαν στην άσκηση ποινικών διώξεων σε ελληνοαμερικανό πρώην πράκτορα της CIA αλλά και σε βάρος δύο στελεχών της ΕΥΠ, όπως και του πρώην βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη. Ωστόσο νομικοί εξέφραζαν σειρά ερωτημάτων για το περιεχόμενο του δικαστικού φακέλου, όπου, όπως λένε, «μνημονεύονται περιστατικά που παραμένει εξαιρετικά αμφίβολο αν συνέβησαν ποτέ, ενώ φαίνεται να υποκρύπτονται σκοπιμότητες στελεχών των μυστικών υπηρεσιών ή και πολιτικές επιδιώξεις ορισμένων μαρτύρων».
Ενα μεγάλο τμήμα των δικαστικών εγγράφων και κυρίως της εισηγήσεως στις 21 Σεπτεμβρίου 2016 της εισαγγελέως κυρίας Σοφίας Βαΐτση - είχε προηγηθεί πολύχρονη έρευνα του δικαστικού λειτουργού κ. Δημήτρη Φούκα - αφορά το σχέδιο «παρακολούθησης ή και εξόντωσης του τότε πρωθυπουργού για να αλλάξει η ενεργειακή πολιτική της χώρας, αφού φέρεται να υπήρχε συμφωνία με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για τον ρωσικό αγωγό αερίου».
Στα δικαστικά έγγραφα υπάρχει υπόμνηση σε πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ τον Ιανουάριο του 2009 που επικαλείται πληροφοριοδότη της ρωσικής υπηρεσίας κατά της τρομοκρατίας FSB. Και εκεί λοιπόν αρχίζουν να αναπτύσσονται θεωρίες και φόβοι από συνδυασμό διαφόρων περιστατικών που ορισμένα δεν φαίνεται να έχουν άμεση σχέση.

Καλάσνικοφ και σοκολάτες

Οπως σημειώνεται στο έγγραφο: «Πρώτον, υπήρχε έντονος προβληματισμός ως προς τους υποκινητές των γεγονότων του μηνός Δεκεμβρίου το 2008. Δεύτερον, η νέα γενιά τρομοκρατών είναι καλά εκπαιδευμένη στο αντάρτικο πόλεων έχοντας καλύψεις και μεθόδους διαφυγής προς το εξωτερικό. Τρίτον, είχε στοχοποιηθεί ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας και οι συνεργάτες του. Τέταρτον, έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει παρακολούθηση του πρωθυπουργού στις μετακινήσεις από το γραφείο του». Στη συνέχεια περιγράφονται περίπου 10 περιπτώσεις όπου τα στελέχη της FSB είχαν εντοπίσει παρακολουθήσεις της πρωθυπουργικής πομπής στο Ολυμπιακό Στάδιο, στην Αττική οδό, στην οδό Φανερωμένης στον Χολαργό, κοντά στο κτίριο της ΕΡΤ και αλλού από άτομα που ήσαν ελληνικής καταγωγής αλλά όχι αντιεξουσιαστές (όπως χαρακτηριστικά προσδιορίζεται).

Στη διάρκεια της εν λόγω παρακολούθησης φαίνεται να παρουσιάζονται και δύο άτομα ευρωπαϊκής καταγωγής. Κάποια από τα οχήματα τύπου βαν εμφανίζεται ότι είχαν γερμανικές πινακίδες, ενώ οι Ρώσοι φέρεται να υπέκλεπταν τις τηλεφωνικές συνομιλίες των περίεργων ατόμων που παρακολουθούσαν τον κ. Καραμανλή. Σύμφωνα με τα έγγραφα της ΕΥΠ, «στις 25 Απριλίου 2009 τα στελέχη της ρωσικής υπηρεσίας φέρεται να ακινητοποίησαν το βαν των υπόπτων που διέφυγαν με μηχανές Εντούρο». Οπως σημειώνεται στο δικαστικό έγγραφο, «μέσα σε αυτό βρέθηκαν χάρτες της Αθήνας με διάφορα σημάδια, εκρηκτική ύλη C-4, όπλα Τοκάρεφ και Καλάσνικοφ, υλικά καμουφλάζ (καινούργια, αχρησιμοποίητα), υλικά μακιγιάζ όπως μολύβια, κουκούλες μη χρησιμοποιημένες, οι οποίες δεν έφεραν διακριτικά, καθώς και γυναικεία ρούχα, συστήματα επικοινωνίας συντονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ., τηλεχειριστήριο, καθώς και ξηρά τροφή και σοκολάτες».

Τη σχετική ροή πληροφοριών και της γνησιότητας των δελτίων της ΕΥΠ είχαν επιβεβαιώσει τότε ανώτατα στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Ταξης και της ΕΥΠ.

Ερευνα σε θολό τοπίο

Ωστόσο νομικοί και στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη εξέφραζαν σειρά αποριών σχετικά με το ότι «δεν υπάρχει κανείς αυτόπτης μάρτυρας αυτών των συμβάντων και δεν παρουσιάστηκε ποτέ κανένα από τα "κατασχεθέντα" όπλα και εκρηκτικά κ.τ.λ. Επιπλέον ποτέ κανείς από τη φρουρά του κ. Καραμανλή δεν είχε ενημερωθεί για αυτά τα συμβάντα ούτε υπήρξε σχετική άμεση ενημέρωση υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. ή της ΕΥΠ, που έχουν άγνοια για όλα τα περιγραφόμενα. Ακόμη ασαφής είναι και ο πληροφοριοδότης της ΕΥΠ αφού υπάρχουν αμφιβολίες ότι η σχετική ενημέρωση δεν προέρχεται άμεσα από την FSB αλλά από ιδιώτη ελληνικής καταγωγής που εμφανιζόταν να έχει επαφή μαζί της».

Στο δικαστικό έγγραφο υπάρχουν οι ήδη γνωστές αναφορές για τη δράση του πρώην πράκτορα της CIA (ελληνικής καταγωγής από την Κάρπαθο, εμφανιζόταν με τα ψευδώνυμα «Μάρκος» και «Πέτρος») Γουίλιαμ Μπέιζιλ που φέρεται να ήταν αυτός που με τη βοήθεια της συζύγου του είχε αγοράσει τα περιώνυμα 14 κινητά-σκιές που χρησιμοποιήθηκαν την περίοδο 2004-2005 για τις υποκλοπές των 104 κυβερνητικών στελεχών, υπηρεσιακών παραγόντων και ιδιωτών. Ο πράκτορας της CIA που διαμένει στην Ουάσιγκτον και δεν έχει εμφανισθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας εντοπίστηκε από ένα «λάθος» με την αγορά συμπληρωματικών κινητών από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην οδό Μιαούλη στον Πειραιά.

Επιπλέον στον ίδιο φάκελο υπάρχουν καταθέσεις, το 2013, μιας υπαλλήλου της ΕΥΠ που έχει αποβιώσει και ενός πρώην πράκτορα της υπηρεσίας (έχει απολυθεί με την κατηγορία της κατασκοπείας) ότι «τον Νοέμβριο του 2005 σε συνάντηση υπαλλήλων της ΕΥΠ σε εστιατόριο στο Κολωνάκι ο βουλευτής κ. Μιχάλης Καρχιμάκης που παρίστατο είχε ζητήσει δημόσια από δύο από αυτούς (έναν άντρα και μια γυναίκα υπάλληλο) να του φέρουν απόρρητα υπηρεσιακά έγγραφα για πολιτική χρήση». Ωστόσο ο κ. Καρχιμάκης αλλά και οι δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ αρνούνται την κατηγορία. Νομικοί μιλούν για «μια συνάντηση που δεν υπήρξε ποτέ. Πρόκειται για μεθοδευμένη κατηγορία από ένα στέλεχος της ΕΥΠ που έχει κατηγορηθεί για σειρά παράτυπων ενεργειών και προχωρά σε εκδικητικές ενέργειες. Μάλιστα την ίδια περίοδο το ίδιο άτομο φέρεται να είχε συντάξει με άλλους συνεργούς του πλαστές αποδείξεις που εμφάνιζαν εκπροσώπους των ΜΜΕ που είχαν ασχοληθεί με τη δράση του να παίρνουν παρανόμως μεγάλα ποσά από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες».


HeliosPlus
Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (11)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Αντιφάσεις | 10/10/2016 14:45
  "Τη σχετική ροή πληροφοριών και της γνησιότητας των δελτίων της ΕΥΠ είχαν επιβεβαιώσει τότε ανώτατα στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Ταξης και της ΕΥΠ.'. Και πιο κάτω οι" νομικοιί κύκλοι " δηλώνουν απορημένοι πως "ούτε υπήρξε σχετική άμεση ενημέρωση υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. ή της ΕΥΠ, που έχουν άγνοια για όλα τα περιγραφόμενα". Ποιος δουλεύει ποιον;
  Dim
  απάντηση10
   
   
  Μύθοι και ...Συναλλαγή σε υψηλό επίπεδο ! | 09/10/2016 15:06
  Ο μύθος του ...εξαδάκτυλου ή του ...Μαρμαρωμένου Βασιλιά! Στη χώρα που γεννήθηκε ο Ορθολογισμός με το "Ουδενί άλλω πείθομαι ή τω λόγω" . Για τους ...ψεκασμένους και τους προστάτες του έχοντος την μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση που βρέθηκε η Πατρίδα μας το 2009. Αυτοί σήμερα Κυβερνούν τη χώρα . Οι Νεοκαραμανλικοί με τους Αριστεροδεξιούς . Και οι μεν και οι δε γοητεύονται από τα ...Παραμύθια . Έχει πολύ βαρύ έργο ο κ. Μητσοτάκης όταν λάβει εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης. Η Νεο-Καραμανλική συνιστώσα της Ν.Δ. παραμένει ισχυρή, διότι ισχυρή είναι και η ...Μυθομανία μας. Πώς θα απαλλαγεί η Πατρίδα από τους " Μυθολάγνους " και από όσους είναι πεπεισμένοι ότι όλοι συνωμοτούν εναντίον μας ;
  Έκτωρ
  απάντηση21
   
   
  Ως συνήθως, | 09/10/2016 14:28
  αόριστα και ακαθόριστα γεγονότα. Όχι τόσο για τους Έλληνες όσο για τη δράση ξένων σε Ελληνικό έδαφος, και για την αοριστολογία περί αποβιωσάντων ατόμων που μαρτυρούν άλλους που αρνούνται τα πάντα... Φέξε μου και γλίστρησα. Την είδηση περί παρακολουθήσεως τέως πρωθυπουργού την κάναμε σενάριο κατασκοπικής ταινίας. Δε γνωρίζουμε εντέλει αν είναι αλήθεια όλα αυτά τα αόριστα πράγματα αφού δεν υπάρχει κάποιος να τα επιβεβαιώσει. Κυρίως όμως ο πρωταγωνιστής δεν έχει πάρει θέσει για να αποδεχθεί ή όχι τη συνωμοσιολογία. Άρα δεν ιφίσταται.
  ή όχι;
  απάντηση20
   
   
  Η ιστορία γράφεται σήμερα | 09/10/2016 10:26
  Και το σχέδιο καλά κρατεί. Που θα πάει, θα την γράψουμε την ιστορία όπως θέλουμε. Ήρωας ο Καραμανλής, υπεύθυνοι της καταστροφής της χώρας αυτοί που ανέλαβαν από το 2009 και έπειτα, σωτήρας ο Τσίπρας και πάει λέγοντας.
  Κώστας
  απάντηση30
   
   
  Πνεύματα ακάθαρτα ως βάτραχοι | 08/10/2016 23:17
  ...και εξηράνθη το ύδωρ αυτού, ίνα ετοιμασθεί η οδός των βασιλέων των από ανατολής Ηλίου
  Συνταξιούχος
  απάντηση20
   
   
  kyriakos | 08/10/2016 19:39
  Είναι ήρωας ο άεργος μπουχεσας. Τα καράβια με τα δανεικά δεν τα παρειγγειλε αυτός. Αυτός δεν ήξερε. Τους διορισμούς στο δημόσιο τους έκανε ο πακιας χωρίς να του το πεί. Αυτός δεν ήξερε. Έκανε καταδρομικές σε στάνες τότε.
  kyriakos
  απάντηση40
   
   
   
  ΠΑΛΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ...!!! | 08/10/2016 14:25
  Το σύστημα ΓΑΠ, Καρχιμάκη και ΣΙΑ σε πλήρη δράση προσπαθεί να αποδομήσει το κατηγορητήριο εξαργυρώνοντας γραμμάτια... Είστε πολύ σίγουροι για το ρεπορτάζ σας γιατί κάπου διαβάσαμε ότι παίζουν και κάποιες κασέτες για την περιβόητη συνάντηση στο Κολωνάκι όπου πρωταγωνιστεί η μία εκ των κατηγορουμένων... Και είστε πολύ σίγουροι για τα όσα λέτε για τον απολυμένο υπάλληλο της ΕΥΠ;. Γιατί και κάποτε πριν κάποια χρόνια πάλι γράφατε γι αυτόν αλλά από ότι διαβάσαμε αποδείχθηκαν μπαρούφες καθότι αθωώθηκε στα δικαστήρια αμετάκλητα. Επίσης ψάξτε και τα της απόλυσης. Λιγότερο ζήλο λοιπόν στο να υπερασπίσετε τους προστάτες σας και περισσότερη προσοχή στα όσα σας πλασάρουν να γράφετε γι αυτούς.
  ΑΡΕΤΑ
  απάντηση11
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ναι, τώρα σωθήκαμε... | 08/10/2016 12:29
  "Η παρακολούθηση" (;!) του Μπούλη, μας μάρανε...! "Τα όργια" που έχει κάνει, κατά τη Διακυβέρνησή του (ένα σκάνδαλο τη βδομάδα), τα κάναμε γαργάρα...(;;;!!!) Τώρα θα μας τον βγάλετε και θύμα, από πάνω, το ... "εθνικό κεφάλαιο"...(χαχαχαχαχαχα...) Τον βλέπετε πως κάθεται (στις σπάνιες εμφανίσεις του), σαν το άγαλμα του Βούδα...;;;!!! Γιατί δεν "λέει κάτι", άραγε...;;;!!!
  Αγανακτισμένος...
  απάντηση31
   
   
  Εκεί που πίστεψα πως τα είδα όλα! | 08/10/2016 09:05
  «Play stesion, λαδόκολλες και χαρτοπετσέτες... μακιγιάζ» στην παρακολούθηση Καραμανλή. Ότι απέμεινε από το μεγάλο πάρτι που χρεοκόπησε την Ελλάδα. Στη διάρκεια της εν λόγω παρακολούθησης φαίνεται να εμπλέκονται διάφοροι ντελιβεράδες, πιτσαδόροι και μπιφτεκάδες ενώ, υπάρχει σχετική αναφορά του Μπαϊρακτάρη. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε "ήταν μπουκομένος, με τα χέρια μέσα στα λάδια, γι' αυτό δεν μπόρεσε να πάρει μέτρα στην οικονομία που θα απέτρεπαν την κατάρρευση και τη χρεοκοπία". Κόκκινες κηλίδες που βρέθηκαν στο σημείο της παρακολούθησης σύμφωνα με τα εργαστήρια της ΕΥΠ ανήκουν σε κέτσαπ που έσταξε κατά τον εκτροχιασμό. Ίχνη μουστάρδας και τζατζικιού που βρέθηκαν τα άφησε ο Καρχιμάκης!!
  Ζόρικος
  απάντηση31
   
   
  Με τους ρυθμούς που προχωρούσε και προχωράει η | 08/10/2016 08:47
  ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας ώστε να είναι αναγκαία η "παρακολούθηση ή και εξόντωση του τότε πρωθυπουργού για να αλλάξει η (...) πολιτική της χώρας, αφού φέρεται να υπήρχε συμφωνία με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ». είναι μάλλον ανέκδοτο. Πολύ πιο πιθανό είναι όλα αυτά αν είναι αληθινά είναι να τα είχαν οργανώσει αντίπαλα σουβλατζίδικα γιατί προτιμούσε άλλο κατάστημα...
  Cynical
  απάντηση11
   
-