«Παρακολουθώ τον υπουργό Υγείας και ειλικρινά νομίζω ότι ζούμε σε άλλη χώρα. Σε μια χώρα που δεν μαστίζεται από την ανθρωπιστική κρίση, που δεν υπάρχει κατάργηση του ΕΚΑΣ, ούτε πετσόκομμα επικουρικών συντάξεων και μείωση των κύριων, δεν υπάρχει αύξηση στον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης από μεθαύριο και στο κίνησης από 1.1.2017, ούτε αύξηση των φορολογικών συντελεστών, του ΦΠΑ από 13 στο 24%».
Με αυτά τα λόγια, ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ΠαΣοΚ – ΔΗΜΑΡ, με θέμα «Κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».
Ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε στις επισκέψεις που έχει κάνει σε πολλά νοσοκομεία της επικράτειας. «Η εικόνα πανομοιότυπη» είπε. «Υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση, αδιοίκητο των νοσοκομείων, που σε συνδυασμό με την διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οδηγούν στην κατάρρευση των δομών Υγείας της χώρας». Σύμφωνα με τον κ. Κέλλα, για πρώτη φορά κλινικές δημοσίων νοσοκομείων κλείνουν, βγαίνει πρόγραμμα υπηρεσιών στρατιωτικών γιατρών για δημόσια νοσοκομεία, ενώ ασθενείς κάνουν δωρεά υλικά για να χειρουργηθούν.
Επίσης ανέφερε ότι από τις 4.500 προσλήψεις που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Υγείας στις 2 Απριλίου 2015, καμία δεν υλοποιήθηκε.