Οι απόφοιτοι της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής πραγματοποιούν στις 15 Δεκεμβρίου εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Δοξιάδη, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του.
Oαρχιτέκτονας-πολεοδόμος Κωνσταντίνος Δοξιάδης (1913-75) υπήρξε κορυφαία προσωπικότητα του Ελληνισμού για τον προηγούμενο αιώνα.
Η πολύπλευρη μόρφωσή του τον βοηθούσε να γοητεύει όλους όσοι είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί. Ο μελέτες του υιοθετήθηκαν και εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις πολλών χωρών σε όλο τον κόσμο, ενώ οι ερευνητές που ανατρέχουν στο αρχείο που βρίσκεται στο Μουσείο Μπενάκη συνεχίζουν να ανακαλύπτουν εξαιρετικής σημασίας ευρήματα.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν πολλοί άνθρωποι που είχαν την τύχη να υπάρξουν συνεργάτες του, όπως ο καθηγητής Σπύρος Πολάλης σε αρχιτεκτονικά θέματα και ο Ανδρέας Δρυμιώτης σε θέματα πληροφορικής.
Το γενικό συντονισμό της εκδήλωσης που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, στις 18.30 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, έχει αναλάβει η Αιμιλία Βλαχογιάννη,Ph.D., επίτιμο μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων της Βαρβακείου Σχολής.