Ο Οργανισμός Frontex προχωρά στην αναδιάρθρωση του γραφείου του που λειτουργεί στον Πειραιά.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Frontex που εκδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, το Διοικητικό Συμβούλιο ψήφισε σήμερα να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του γραφείου που βρίσκεται στον Πειραιά, ενσωματώνοντάς το στο Γραφείο της Περιφερειακής Task Force της ΕΕ από τον Ιανουάριο του 2016.
Αυτό, όπως σημειώνεται, στην ανακοίνωση θα ενισχύσει το υπάρχον γραφείο και παράλληλα θα βελτιωθεί η συνεργασία μεταξύ Frontex, Europol και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Παροχής Ασύλου στην Ελλάδα για να συνδράμει τη χώρα μας στη διαχείρηση των προσφυγικών ροών στα εξωτερικά σύνορα.
«Η αλλαγή αυτή δεν θα έχει καμία επίπτωση στις επιχειρήσεις του Frontex στην Ελλάδα, όπου συνεχίζουμε να αυξάνουμε τον αριθμό των υπαλλήλων μας ποθ βοηθούν στην καταγραφ΄των εισερχομένων μεταναστών» είπε ο εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού κ. Φαμπρίς Λεγκερί. «Αυτά είναι καλά νέα επειδή παρέχεται μια πλατφόρμα για τον συντονισμό ανάμεσα στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες που λειτουργούν στο πεδίο».
Αυτή τη στιγμή ο Frontex απασχολεί 325 στελέχη στα ελληνικά νησιά, από τους οποίους 167 ως υποστηρικτικό προσωπικό για την ταυτοποίηση και καταγραφή των εισερχομένων μεταναστών.
Το Γραφείο Διασύνδεσης στον Πειραιά διαθέτει πέντε άτομα ως προσωπικό οι οποίοι θα συνεχίσουν να εργάζονται σε μέρος του νέου σχήματος.