Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 13:30 το μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο εξελίχθηκε ομαλά πλην κάποιων μικροεπεισοδίων που σημειώθηκαν, όταν η πορεία έφτασε στη Βουλή. Η κινητοποίηση μαθητών, σπουδαστών, εκπαιδευτικών και γονέων είχε αίτημα τη διασφάλιση της χρηματοδότησης στα σχολεία, την αντιμετώπιση των ελλείψεων και την κάλυψη κενών σε εκπαιδευτικούς. Ανοίγει σταδιακά το Κέντρο.

Γύρω στη 1 το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων, ομάδα νεαρών προκάλεσε ζημιές σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας. Σε άλλο σημείο, στην Όθωνος, η ίδια ομάδα προσπάθησε να σπάσει το ρολό υποκαταστήματος τράπεζας.

Μετά την ένταση, η ομάδα των νεαρών αποκόπηκε από την υπόλοιπη πορεία. Οι μαθητές προχώρησαν προς την Αμαλίας, ενώ οι νεαροί έμειναν για λίγη ώρα έξω από τη Βουλή σπάζοντας μάρμαρα και πετώντας πέτρες προς το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Στη διάρκεια της πορείας η αστυνομία παρακολουθούσε την κατάσταση από απόσταση, αλλά στη συνέχεια εμφανίστηκε στο Σύνταγμα διμοιρία των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην πορεία συμμετείχαν περί τα 2.000 άτομα, αν και σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις ο κόσμος ήταν περισσότερος.

Μαθητικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Σε συμμετοχή των καθηγητών στη μαθητική κινητοποίηση είχε καλέσει η ΟΛΜΕ. Για το λόγο αυτό, κήρυξε στάση εργασίας έως τις 14:00.

Την ίδια ώρα, κάλεσμα για στήριξη του μαθητικού συλλαλητηρίου απευθύνει στις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.