Υπό αστυνομικό κλοιό θα βρεθούν τα υποκαταστήματα τραπεζών που θα ανοίξουν την Τετάρτη για να εξυπηρετήσουν συνταξιούχους.
Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ το σύνολο των αστυνομικών που θα διατεθούν σε περιπολίες θα χρησιμοποιηθούν για την επιτήρηση των τραπεζών με διαρκείς διελεύσεις έξω από τις τράπεζες, ενώ βάρος θα δοθεί και στα άλλα υποκαταστήματα όπου λειτουργούν ΑΤΜ.
Στόχος να υπάρξει απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων και παράλληλα η παρουσία των αστυνομικών να λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσους έχουν βάλει στο «στόχαστρο» τους τα πορτοφόλια και τις τσάντες των πολιτών.
Την ίδια στιγμή τραπεζοϋπάλληλοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το πώς θα διασφαλιστεί ότι αυτοί που θα μπουν από την Τετάρτη στις τράπεζες θα είναι μόνο συνταξιούχοι. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει έλεγχος στις εισόδους και θα επιτρέπεται μόνο σε όσους είναι συνταξιούχοι. Απαντώντας στο ερώτημα ποιοι θα κάνουν τον έλεγχο τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν πως δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό για κάτι τέτοιο, οπότε αυτό θα γίνει πιθανόν από υπαλλήλους ιδιωτικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ συστήνουν στους πολίτες που κάνουν αναλήψεις χρημάτων τις ημέρες αυτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αν και τα στοιχεία για την μικροεγκληματικότητα των τελευταίων ημερών δείχνουν πως δεν υπάρχει αύξηση.