Πώς και πότε προέκυψε η ανθρώπινη γλώσσα; Μπορούμε να κατανοήσουμε την γλωσσική ποικιλομορφία και τα στάδια εξέλιξης της γλώσσας; Συνδέεται το γλωσσικό φαινόμενο με το βιολογικό; Η γλώσσα διαμορφώνει τον τρόπο αντιμετώπισης του κόσμου; Ποια είναι τα όρια της γλώσσας;
Απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα θα προσπαθήσουν να δώσουν καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη φιλική ατμόσφαιρα ενός καφέ, στο πλαίσιο μίας σειράς συναντήσεων που οργανώνει η ομάδα «C@fe des Sciεncεs» για την προέλευση της ανθρώπινης γλώσσας.
Το φαινόμενο της γλώσσας θα συζητηθεί σε δύο αλλεπάλληλες συναντήσεις.
Στην πρώτη συνάντηση εισηγητής είναι η Δρ. Γλωσσολογίας κυρία Κατερίνα Χατζοπούλου, ενώ συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής του Α.Π.Θ., κ. Αργύρης Νικολαΐδης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 και ώρα 21.00, στο καφενείο «Ο Μέρμηγκας», στην οδό Αρμενοπούλου 26, στη Ροτόντα.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα «C@fe des Sciεncεs» μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική σελίδα της ομάδας http://cafe-sciences.web.auth.gr/