Την Παρασκευή στις 10 το πρωϊ θα συναντηθεί ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης) για τα θέματα της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών.
Το ραντεβού κλείστηκε στη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας των καθηγητών σε διαθεσιμότητα στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου στον Πειραιά.
Οι καθηγητές της ΟΛΜΕ όπως είναι γνωστό απειλούν με νέες κινητοποιήσεις και έχουν εξαγγέλει συμμετοχή στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 13 και 14 Μαρτίου καιπενθήμερη απεργία 17 με 21 Μαρτίου. Η κινητοποίηση αυτή βέβαια δεν έχει εγκριθεί από τις τοπικές ΕΛΜΕ, αλλά αποτελεί μόνο μια πρόταση της Ομοσπονδίας.
«Λίγες μόνο ημέρες πριν τη λήξη του 8μηνου της διαθεσιμότητας στην οποία έχουν τεθεί 1845 συνάδελφοί μας από τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ (Επαγγελματικά Λύκεια και Σχολές), βρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη στιγμή για το συνδικαλιστικό μας κίνημα» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία, τα μέλη της οποίας αναφέρουν ότι «κανείς εκπαιδευτικός δεν πρέπει να απολυθεί στις 22/3/14».