Με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση των αυτοκινήτων στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας, στο ύψος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εξαιτίας της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν σχολικοί φύλακες και υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι διαδηλωτές, που βρίσκονται στα πεζοδρόμια δεξιά και αριστερά του δρόμου, διαμαρτύρονται για το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Στο χώρο της συγκέντρωσης βρέθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τους σχολικούς φύλακες και υποσχέθηκαν να φέρουν το θέμα τους στη Βουλή προς συζήτηση.

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας λίγες ημέρες πριν από τη λήξη του οκταμήνου διαθεσιμότητας οργανώνουν στην Αθήνα οι σχολικοί φύλακες. Από τις 8.30 το πρωί της Τρίτης βρίσκονται έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στέλνοντας το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι «συνεχίζουμε τον αγώνα έως την τελική δικαίωση».


Όπως τονίζει στο «Βήμα» ο πρόεδρος του σωματείου σχολικών φυλάκων Δήμου Αθηναίων και εκπρόσωπος του πανελλαδικού συντονιστικού κ. Χάρης Μπάστας, «δουλειά για 2000 σχολικούς φύλακες. Αυτό είναι το αίτημά μας. Ο χρόνος έχει στενέψει κάθε περιθώριο. Είμαστε υπό απόλυση. Δεν μας μένει τίποτε άλλο. Μόνο ο δρόμος…».
Οι εκπρόσωποι των σχολικών φυλάκων ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Θεωρούν εξευτελιστική και διχαστική τη λύση που πρότεινε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την μεταφορά μικρού αριθμού σχολικών φυλάκων (μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνοι κλπ) στο υπουργείο Υγείας.

Στο κάλεσμα που απηύθυναν για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ο κ. Μπάστας και η γενική γραμματέας του συλλόγου κυρία Ειρήνη Αλεξάκη σημειώνουν: «Όλοι μαζί οι σχολικοί φύλακες να στείλουμε το μήνυμα στην τρόικα και στη δικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠαΣοΚ ότι δεν θα τους αφήσουμε να διαλύσουν τις ζωές μας, δεν θα πάρουν την αξιοπρέπειά μας, δεν θα διαλύσουν τη χώρα».