«Στα άδυτα μονοπάτια της γνώσης» θα οδηγήσει για 5η συνεχόμενη χρονιά η Ένωση Ελλήνων Φυσικών τους αριστούχους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε μια εκδήλωση όπου οι μαθητές θα συναντήσουν τη φυσική και η φυσική θα τους μαγεύσει.

Κατά την διάρκεια της τριήμερης αυτής ξεχωριστής συνάντησης οι μαθητές γυμνασίου (Β’ και Γ’ τάξη) και λυκείου οι οποίοι έχουν λάβει βαθμό πρόσβασης άνω του 16 ή έχουν μια καλή κατάταξη στον πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής του 2013 θα έχουν την δυνατότητα να εντρυφήσουν σε θέματα σύγχρονης φυσικής μέσω εισηγήσεων και πειραμάτων.
«Σκοπός της πρωτότυπης και δημιουργικής αυτής συνάντησης είναι ότι δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές μέσα από την άμεση επαφή τους με διακεκριμένους πανεπιστημιακούς δασκάλους να κατανοήσουν σε βάθος θέματα σύγχρονης φυσικής, να πειραματιστούν και να αλληλεπιδράσουν με άλλους μαθητές, να εισαχθούν στη σύγχρονη επιστημονική γνώση και μέθοδο, καθώς και στις έννοιες που την συγκροτούν αποκτώντας κριτική και συνδυαστική σκέψη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ελλήνων Φυσικών.
Η συνάντηση αυτή, η οποία διοργανώνεται από κοινού με το ΤΕΙ Αθηνών και το δήμο Αιγάλεω, θα πραγματοποιηθεί στις 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Τιτάνια και στα εργαστήρια του ΤΕΙ στο Αιγάλεω.
Μεταξύ άλλων καθηγητές και μαθητές θα συζητήσουν γύρω από τα θέματα της κοσμολογίας, της Αστροφυσικής, της επιστήμης των υλικών και των επιστημών του περιβάλλοντος, ενώ θα υπάρξει και δορυφορική σύνδεση με το ευρωπαϊκό κέντρο ερευνών του CERN.
«Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση των μαθητών από όλη την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα σημαντική και αριθμεί περί τους 300 μαθητές» αναφέρει στο Βήμα η κυρία Αναστασία Γεώργα υπεύθυνη της εκδήλωσης, σημειώνοντας πως και τις προηγούμενες χρονιές το ενδιαφέρον των μαθητών ήταν ιδιαίτερο μεγάλο.
Για την συμμετοχή τους οι μαθητές θα πρέπει να αποστείλουν την αίτηση τους έως και το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, μαζί με φωτοτυπία της βαθμολογίας τους και το καταθετήριο τραπέζης με φαξ στο 210-3610690 υπόψιν κυρίας Γεώργα.
Το κόστος συμμετοχής είναι στα 80 ευρώ για τους μαθητές της επαρχίας και 15 ευρώ για μαθητές Αθήνας. Στην τιμή περιλαμβάνονται η διαμονή των μαθητών της επαρχίας, ένα γεύμα και η βεβαίωση παρακολούθησης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συνάντηση και τον τρόπο εγγραφής επικοινωνήστε με την Ενωση Ελλήνων Φυσικών είτε στο τηλέφωνο 2103635701 καθημερινά 15.00 με 19.00 είτε με email στο eef@otenet.gr.