από metereologos.gr
Τετάρτη 25 Απριλίου 2018
 
 

Τα 12 σημεία-κλειδιά της προκήρυξης για την ευθύνη της δολοφονίας των μελών της Χρυσής Αυγής

Πως την εκτιμούν στην Αντιτρομοκρατική - Οι απειλές, οι «παλιοί του ένοπλου αγώνα» και οι ομοιότητες με άλλες δύο οργανώσεις
Τα 12 σημεία-κλειδιά της προκήρυξης για την ευθύνη της δολοφονίας των μελών της Χρυσής Αυγής
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

 «Ελάχιστη απάντηση το αίμα τους, μόνη δικαιοσύνη η λαοκρατία». Με αυτή την απειλητική αναφορά κλείνει το 18σελιδο κείμενο της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» με το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση -πριν από 17 ημέρες- στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, που κόστισε την ζωή σε δύο μέλη της ενώ ένα ακόμη τραυματίσθηκε. 

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μιλούν για κείμενο που προέρχεται από «παλιούς του εγχώριου αντάρτικου πόλης» και του «επιτελικού κέντρου»  της εγχώριας ένοπλης δράσης.

Ωστόσο εντοπίζουν σειρά ομοιοτήτων στο κείμενο της οργάνωσης αυτής με παλαιότερες προκηρύξεις της ένοπλης ομάδας «Επαναστατικός Αγώνας» που εξαρθρώθηκε το 2010 αλλά και της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που ανέλαβε με  καθυστέρηση  έξι μηνών  την ευθύνη για την  ένοπλη επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη λεωφόρο Συγγρού, τον Ιανουάριο του 2013.   Ακόμη σημειώνουν ότι το «αστέρι» σύμβολο της νεοεμφανιζόμενης οργάνωσης παραπέμπει και σε ένοπλες οργανώσεις που έδρασαν τις προηγούμενες δεκαετίες .

Αντιθέτως οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι το κείμενο για την επίθεση στη Χρυσή Αυγή έχει «χαώδεις διαφορές» από ολιγοσέλιδα κείμενα με υβριστικές αναφορές  της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών»  για την οποία είχαν διατυπωθεί υπόνοιες ότι υποκρυπτόταν πίσω από την διπλή δολοφονία του Νέου Ηρακλείου. Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ανέμεναν την εμφάνιση μιας νέας ένοπλης οργάνωσης και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για μία «σύμπραξη» ενόπλων ομάδων, όπως υποδηλώνει εξάλλου και το όνομά της ή για μια «διάσπαση»  από ένα προηγούμενο ένοπλο σχήμα.

Την ίδια ώρα κλιμάκιο της ΕΛΑΣ βρίσκεται στο σημείο εναπόθεσης της σακούλας σκουπιδιών με το στικάκι που περιείχε το κείμενο ανάληψης της ευθύνης στο σκοπευτήριο Καισαριανής. Μάλιστα αναζητούνται για καταθέσεις άτομα που ήταν στο σημείο εκείνο και πιθανόν να είδαν τον άγνωστο που άφησε την σακούλα.

Μέχρι στιγμής οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στέκονται στα εξής 12 σημεία:

1. Στις αναφορές της οργάνωσης ότι  «η δολοφονία των δύο μελών της Χρυσης Αυγής είναι η αφετηρία της λαϊκής εξόρμησης για να σταλούν τα νεοναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής εκεί που τους αρμόζει, στα σκουπίδια της Ιστορίας» καθώς και άλλα σημεία του κειμένου όπου υπάρχουν απειλές για στελέχη της ακροδεξιάς οργάνωσης.

2. Είναι ακόμη ενδεικτική η φράση ότι «οι σφαίρες των 9μμ είναι απάντηση στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μίχο ότι μόνο οι σφαίρες θα μας σταματήσουν». Είναι ενδεικτικό ακόμη ότι τα μέλη της νέας οργανωσης προειδοποιούν ότι αν υπάρξει οποιαδήποτε ρατσιστική επίθεση από μέλη της Χρυσης Αυγής θα υπάρξει ανταποδοτική ενέργεια κι αν ακόμη «κρυφτούν μέσα σε αστυνομικά τμήματα».

3. Στις αντίστοιχες απειλητικές αναφορές για αστυνομικούς που εκτιμούν ότι συνδράμουν τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης.

4. Στις απειλές και εναντίον του πολιτικού συστήματος με αναφορές «για να καεί το μπουρδέλο η βουλή χρειάζεται βία που θα συντρίψει τους έμμισθους πραιτοριανούς ή τους εθελοντές προστάτες του κοινοβουλίου».

5. Στο γεγονός ότι στην προκήρυξη   δεν υπάρχει καμιά απολύτως ουσιαστική αναφορά στην προεργασία αλλά και στο επιχειρησιακό σχέδιο των μελών της νέας ένοπλης ομάδας για να σκοτώσουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

6. Στην  πλήρη λίστα των επιθέσεων χρυσαυγιτών κατά μεταναστών αλλά και σε άλλες αναφορές για την δράση της ακροδεξιάς οργάνωσης. Κι αυτό για τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ είναι  ένα δείγμα «του αρχείου δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο που παρακολουθούσαν και τηρούσαν  επιμελώς τα μέλη της νέας ένοπλης οργάνωσης». Στέκονται μάλιστα στο σημείο όπου υπάρχει αναφορά για «σχέσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου με τον πρώην  καταζητούμενο  Απόστολο Βαβύλη»  για την οποία υπήρχαν λίγες σχετικές αναρτήσεις στο Ιντερνετ.

7. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εντοπίζουν σειρά ομοιοτήτων στο σημείο αυτό με μια παλιότερη  πλήρη λίστα θυμάτων αστυνομικών επιθέσεων που περιέχονταν σε προκήρυξη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

8. Στις αναφορές της οργάνωσης για τις έρευνες των δικαστικών αρχών για την υπόθεση της Marfin που την χαρακτηρίζουν ως «σκευωρία».

9. Στο τελευταίο τμήμα της προκήρυξης όπου υπάρχουν εκτεταμένες ιστορικές παραπομπές κυρίως στην περίοδο του εμφυλίου αλλά και οικονομικού τύπου αναλύσεις που παραπέμπουν -όπως χαρακτηριστικά λένε τα στελέχη της ΕΛΑΣ - σε παλιούς «κλασσικούς» συγγραφείς ενόπλων οργανώσεων. Είναι ενδεικτικό ότι πάλι υπάρχουν χαρακτηρισμοί για «νενέκους», όπως εκείνοι που περιέχονταν και σε κείμενα της «17 Νοέμβρη»

10. Στην πλήρη ανάλυση που γίνεται στο θέμα των επιπτώσεων της κρίσης που ξεκινά από τα υποσιτιζόμενα παιδιά των σχολείων , στις αυτοκτονίες , στις τσεκουρωμένες συντάξεις και φθάνει μέχρι και τα γενόσημα και το ζήτημα της αιθαλομίχλης από τα τζάκια».

11. Ότι στην προκήρυξη της  οργάνωσης "Μαχόμενες Λαικές Επαναστατικές Δυνάμεις» υπάρχει  πάλι υπενθύμιση της υπόθεσης των Σκουριών και της αποσυρθείσας εταιρείας εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων «EL DORADO GOLD» όπως είχε συμβεί και με κείμενα της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» αλλά και του καταζητούμενου 42χρονου αντάρτη πόλης Νίκου Μαζιώτη.

12. Ότι αρκετά σημεία για τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με τη Νέα Δημοκρατία και όλο το πολιτικό σύστημα όπως και οι προτροπές για  «επαναστατική δράση» που καταγράφονται στο κείμενο της νέας οργάνωσης έχουν σημαντικές ομοιότητες με το πρόσφατο ηλεκτρονικό  κείμενο που ανήρτησε λίγες ημέρες πριν την αιματηρή επίθεση ο Νίκος Μαζιώτης, γεγονός που τότε προκάλεσε κινητοποίηση της ΕΛΑΣ .Διαβάστε ολόκληρη την προκήρυξη


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρέ-καρέ η δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο 
Tα 2 video - ντοκουμέντα της στυγερής δολοφονίας στο Νέο Ηράκλειο 
Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα παραδέχεται:« Παρών και ο Πατέλης εκείνο το βράδυ - Πήγαμε οργανωμένα στο Κοράλι» 
Νέα μαρτυρία: Υπήρχε εντολή να «φάνε» τον Φύσσα 
Αυτόπτες μάρτυρες γκρεμίζουν τους ισχυρισμούς του φονιά του Π. Φύσσα 
Δολοφονία Π. Φύσσα: «Πού πας να φύγεις ρε...» φώναξε ο 35χρονος στον φονιά 
Δολοφονία Π. Φύσσα: «Είδα ότι βγήκε από το ασημί αυτοκίνητο, από τη θέση του συνοδηγού, ένας άνδρας με ξυρισμένο κεφάλι...» 
Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Παύλου Φύσσα 
Τι γνωρίζει η ΕΛ.ΑΣ. για τους συντάκτες της προκήρυξης για τη διπλή δολοφονία στο Ν. Ηράκλειο 
 
 
σχόλια (121)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  τροφήγιασκέψη | 18/11/2013 22:11
  Ο όρος γνήσια δεν έχει κανέναν αντικειμενικό προσδιορισμό.Όταν μια οργάνωση εμφανίζεται για πρώτη φορά τι ακριβώς είναι εκείνο που προσδιορίζει τον όρο γνήσια;Τα μέλη αυτής της οργάνωσης επέλεξαν τον παρουσιαστή των εκπομπών που εμφανίζουν ως πρώτο κόμμα τη Χ.Α. Η οργάνωση εμφανίζει ως στόχο τον εκφοβισμό όσων πολιτών ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή ακόμη κ με παραδειγματικές εκτελέσεις. Το 'στίγμα' απέναντι σε πολίτες όσο κ αν αναζητηθεί δε θα βρεθεί σε κανένα κείμενο τρομοκρατικών οργανώσεων.Για ποιο λόγο άραγε έπειτα από τόσα χρόνια εγκληματικής δράσης της Χ.Α. επιλέγει τώρα να «δράσει» αυτή η οργάνωση, δολοφονώντας 2 χρυσαυγίτες αμέσως μετά των εγκλεισμό των στελεχών της χρυσής αυγής στη φυλακή ??
  τροφήγιασκέψη
  απάντηση60
   
   
  Αφηστε ολα τα σχολια | 18/11/2013 14:20
  Απο οτι ειδα μερικα σχολια ακομα και αν δεν ειναι υβριστικα δεν περνανε εδω μεσα!!! Δεν πειραζει υπαρχει και η ΚΑΛΠΗ που δεν κοβεται με τιποτα αυτο που θα βγαλει!!!!!!!!!! Οσο για την προκυρυξη.......ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ
  SLAYER
  απάντηση1011
   
   
  Περιμένετε το επόμενο χτύπημα. | 18/11/2013 13:59
  Όσο η Χ.Α δεν αντιδρά εξτρεμιστικά για να δώσει πάτημα ώστε να νομιμοποιηθεί η "απονομιμοποιησή" της ως "εγκληματική οργάνωση", οι προβοκάτσιες του παρακράτους θα συνεχιστούν.Περιμένετε το επόμενο χτύπημα.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση1114
   
   
  ΟΠΛΑ | 18/11/2013 10:33
  Οι ιδέες ήταν, είναι και θα είναι τα πιο εύπλαστα όπλα στον διηνεκή αγώνα για ισχύ.
  Zero
  απάντηση64
   
   
  Η βιομηχανία της τρομοκρατίας. | 18/11/2013 03:51
  Η διεθνής βιομηχανία της τρομοκρατίας που χαράζει την πολιτική ρότα των αποπροσανατολισμένων λαών και πάλι εν δράσει. Θύματά της και οι δολοφόνοι και oi δολοφονημένοι.
  A.k
  απάντηση154
   
   
  ζητω | 18/11/2013 00:55
  ένα ζητω για τους επαναστάτες του ιντερνετ,του καφέ κ της ξάπλας.τα σχόλια βριθουν ειστορικης εγκυρότητας κ ουσιαστικής κριτικής.αίσχος
  Ανώνυμος / η
  απάντηση1011
   
   
  Λοιπον | 18/11/2013 00:26
  Έχουμε μια πρωτοεμφανιζόμενη (1) οργάνωση που αναλαμβάνει ευθύνη για δολοφονίες(2) - όχι στρακαστρούκες, γράφει ένα 18σέλιδο (3) κείμενο συρραφή (4) δεξιών και αριστερών αποχρώσεων,χωρίς καμία αναφορά στο χτύπημα το ίδιο (5),με δημοσιογραφικές και ΜΜΕ (blog μάλλον) παραπομπές (6), που στέλνει την προκήρυξη στον Μάκη που αναδεικνύει τους ΧΑ και "βγάζει" "στοιχεία" από το καπέλο (7)... Και φταίμε εμείς που δεν το παίρνουμε στα σοβαρα. Γελάει ο κόσμος.. περισσότερο και από την "οργάνωση" που έκαψε το γραφειο του Βαρβιτσιώτη "για τον κομμουνισμο και την αναρχια" (!!!!) Μάλλον, κάτι οι πρόωρες και επειγουσες συνταξιοδοτήσεις,κάτι οι διαθεσιμότητες και η κινητικότητα έχουν επηρεάσει το αξιόμαχο..
  Ε,όχι
  απάντηση264
   
   
   
  Η βία έχει μόνο αρχή, δεν έχει τέλος | 17/11/2013 22:38
  http://www.youtube.com/watch?v=12y9EsZmdmc
  GDG
  απάντηση82
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  φτάνει πια! τώρα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! | 17/11/2013 22:30
  Είναι ενδεικτικό των εξαρτήσεών τους, ότι οι προστατευόμενοι ληστο-τρομοκράτες, παρότι λαλίστατοι, δε βρήκαν να πουν ούτε μία λέξη στην 18σέλιδη προκήρυξή τους, ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, για την ξενοκρατία και τους διεθνείς τοκογλύφους, που πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού με το καλαμάκι! Δεν υπάρχει καν αναφορά στους Αμερικανούς (Αμερικανοσιωνιστές) παγκόσμιους εξουσιαστές! Ούτε μία, για δείγμα! Για τέτοιους… επαναστάταρους μιλάμε!
  Ορφανό του Μαρξ
  απάντηση1831
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  K.Y.P. GIA KLAMATA | 17/11/2013 22:08
  EGO DEN MPORO NA PISTEPSO OTI TON MEN XRYSAYGITH POY SKOTOSE TO FYSA TON PIASAN SE 5 LEPTA, ENO AYTA TA APOBRASMATA SKOTONOYN APO XRONIA KAI DEN PIASAN OYTE ENA, POS GINETAI AYTO?? OI MYSTIKES YPHRESIES TI DOYLIA KANOYN '??? HDH KATALABA , EINAI OPOS OLES OI DHMOSIES ELLHNIKES YPHRESIES , KLEFTES, KOPANATZIDES, TEMPELIDES, KAI ZOYN EIS BAROS TOY ELLHNIKOY LAOY KAI DYSTIXOS EMEIS TOYS PLHRONOYME, O MHTSOTAKHS DEN TOYS BLEPH AYTOYS???
  gianis
  απάντηση1215
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Πέρα από την τραγωδία των προσώπων | 17/11/2013 22:08
  Προσωπικά θεωρώ τη ΧΑ φασιστικό κόμμα. Ακόμα και τώρα που προσπαθεί να αλλάξει πρόσωπο. Ο αντιφασισμός δεν είναι κακή ιδεολογία. Αλλά η καλύτερη ιδεολογία δε σημαίνει τίποτα αν δεν υπηρετεί το λαό. Αλλιώς καταντά απλά μια θρησκεία χωρίς θεό, ένας στείρο δόγμα. Εν προκειμένω το ζητούμενο είναι το τέλος του φασισμού, όχι το τέλος των φασιστών. Και δυστυχώς ο φασισμός κέρδισε από αυτή τη δολοφονική επίθεση. Τα εθνικιστικά κινήματα του εξωτερικού δηλώσαν αλληλέγγυα και η ΧΑ απέκτησε μάρτυρες και ψήφους. Οι φονιάδες έχουν ευθύνη και γι αυτό. Αν το κάναν επίτηδες ή από άγνοια, δεν έχει ουσιαστική διαφορά. Δώσανε ένα ακόμα χτύπημα στην όποια προσπάθεια του λαού να διεκδικήσει ειρηνικά τα δίκια του.
  GDG
  απάντηση220
   
   
   
  Πολυ σκοτεινη υποθεση | 17/11/2013 20:36
  Διαβασα με προσοχη τη προκυρηξη.Και οι πιο δυσπιστοι θα ακολουθησουν τη ΧΑ απο αντιδραση.Πολυ σκοτεινη υποθεση
  πολιτης
  απάντηση2747
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  .. | 17/11/2013 19:52
  Stin Ameriki paragoun iphone kai emeis paragoume ilithious. Apo to tipota kati einai kai auto!
  emily
  απάντηση6513
   
   
  γιατι; | 17/11/2013 19:43
  γιατι δεν γινωνται αυτες οι μπαμπεσικες δολοφονιες στο Λονδινο,Βερολινο,Βουδαπεστη,Μοσχα;μα υπαρχουν στην Ελλαδα τοσοι δοσολογοι και ερπετα; η η λεγομενη αντιτρομοκρατικη ειναι για τα καρναβαλια .
  Εθνικιστης
  απάντηση4719
   
   
  απορια | 17/11/2013 15:26
  πως γινετε ομως να δολοφονουνται δυο απλα μελη της χρυσης αυγης,να δολοφονειτε ο γκολιας,να δολοφονειτε ο γραμματεας του χρυσοχοιδη,και με τοση οργανωση να μην εχουν κανει ενα πιο "τρανταχτο" χτυπημα ειναι αποριας αξιο...μονο παραπλευρα..το μισος εναντιον των βουλευτων των μμε,των πλουσιων φοροφυγαδων,εκτονωνετε καθε φορα μεσα απο μια πολυλογια ενος αρθογραφου,καποιου περιθωριακου αριστερου περιοδικου.μαλλον γιατι και αυτοι,οπως και ο πολυδωρας και αλλοι βουλευτες δεν θελουν να ριξουν τη κυβερνηση και το κρατος Να τα διορθωσουν θελουν μονο....και οι νοικοκυραιοι να προβληματιζονται..
  chris
  απάντηση4124
   
   
  ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ | 17/11/2013 14:17
  ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ,ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ,ΔΕΝ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΕΧΘΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ,ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ.
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  απάντηση9136
   
   
  Φαμίλιες | 17/11/2013 12:47
  Ολα θυμίζουν πόλεμο ανάμεσα σε φαμίλιες της Μαφίας, της Κοζα Νοστρα, Καμόρα, κ.α. Αμφότεροι οι εμπλεκόμενοι, κοινωνικά αποβράσματα, κομπλεξικοί, με παιδικά βιώματα, επαγγελματίες τεμπέληδες, καθ' έξην δολοφόνοι. Χωρίς ηθικό και κοινωνικό υπόβαθρο , εικονικοί επεναστάτες, αυτοδιοριζόμενοι τιμωροί, ηδονίζονται με την καταστροφή και τον φόνο, ενόχων και μη.
  Παληός
  απάντηση7129
   
   
  Ποιός ? που ? πότε ? γιατί ? μπα δεν πιστεύω !!! | 17/11/2013 12:04
  πολύ καλύτερα θα ήταν να μην εμφανιζόταν καθόλου αυτή η ''προκήρυξη''... Αν αυτό το κατασκεύασμα γράφτηκε από αναρχικούς, τότε το 98,9 των κατοίκων αυτής της χώρας, πρέπει να συληφθούν, διότι είναι πιο αναρχικοί από τους ''αναρχικούς''..
  Γιώργος (τέως)
  απάντηση5541
   
   
   
  όλοι όσοι σκοτώνουν άοπλους πολίτες, είναι μόνο δολοφόνοι | 17/11/2013 11:43
  Είναι αυτή "λαϊκή", μαχόμενη οργάνωση, που σκοτώνει με όπλο δύο πιτσιρικάδες επειδή επέλεξαν να ακολουθήσουν έναν πολιτικό σχηματισμό; Όλη η προκήρυξη προσπαθεί να αναμοχλεύσει το διχασμό που διαίρεσε τη χώρα από το 44 και πέρα, ώστε να πέφτουμε υποχείρια σε κάθε λογής απατεώνες, ντόπιους και ξένους. Όσο υπάρχουν άτομα που σκοτώνουν κατ' έντολη, στο όνομα -υποτίθεται- κάποιας ιδεολογίας, "αριστερούς" ή "δεξιούς" άοπλους, με μαχαίρι ή πιστόλι, τόσο θα ξεφυτρώνουν οργανώσεις "λαϊκές" μάι ας, που λεν και στο χωριό μου. Όλοι όσοι σκοτώνουν άοπλους πολίτες, είναι μόνο δολοφόνοι.
  Crisanto
  απάντηση9817
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-