Εκτάκτως συνεδριάζει την Τρίτη, στη 1 μ.μ., η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), προκειμένου να συζητήσει τρόπους κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο σχέδιο διαθεσιμότητας –κινητικότητας της κυβέρνησης, καθώς και στην αλλαγή χρήσης ορισμένων Νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Τρίτη απεργούν οι εργαζόμενοι των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων της χώρας και θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11:30.

Διαμαρτύρονται για «την συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Τομέα Ψυχικής Υγείας και της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, την υποχρηματοδότηση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και τις διαθεσιμότητες – απολύσεις των υγειονομικών»

Για την Τετάρτη η ΠΟΕΔΗΝ έχει εξαγγείλει τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας για τα νοσοκομεία, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας από τις 11.00 έως τις 15.00.

Στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ για την περιφέρεια έξω από τα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών.