Τα πτώματα έξι μεταναστών, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, εντοπίστηκαν την Παρασκευή στην περιοχή της Κω. Εικάζεται ότι πρόκειται για Σύρους μετανάστες, ο οποίοι επέβαιναν σε βάρκα που βυθίστηκε χθες, Πέμπτη, μεταξύ Κω και Ψερίμου.

Την κινητοποίηση των τοπικών λιμενικών αρχών προκάλεσε η μαρτυρία ενός Σύρου που περισυνελέγη την Πέμπτη από αλιευτικό σκάφος, ο οποίος ανέφερε ότι επέβαινε σε βάρκα με άλλα 11 άτομα, που είχαν ξεκινήσει από τις ακτές της Τουρκίας με προορισμό κάποιο από τα ελληνικά νησιά.

Την Παρασκευή, σε ακτή της Κω εντοπίστηκαν νεκροί πέντε αλλοδαποί. Αλλος ένας νεκρός εντοπίστηκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και περισυνελέγη από τουρκική ακταιωρό.

Εν τω μεταξύ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή νότια της νήσου Λέσβου (παραλία Δρότας), από το Λιμενικό 46 αλλοδαποί (22 άνδρες, 9 γυναίκες και 15 παιδιά), οι οποίοι επέβαιναν σε φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο, χωρίς νόμιμα έγγραφα.

Οι αλλοδαποί κατέστρεψαν την λέμβο και περισυνελέχθησαν με ασφάλεια από το προσωπικό των δύο πλωτών περιπολικών, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου και συνελήφθησαν.

Προανάκριση, διενεργείται από το Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.